پرایمر چیست و چه کاربردی دارد؟

پرایمر چیست و چه کاربردی دارد

آیا می‌دانید پرایمر چیست و چه کاربردی دارد ؟ در واقع مهم‌ترین رکن آرایش، پرایمر است که به عنوان پایه میکاپ، پوستتان را برای داشتن یک آرایش زیبا، بی‌نقص و ماندگار آماده می‌کند. در این مقاله قصد داریم شما را با این محصول کاربردی، انواع و فواید و عوارض آن آشنا کنیم.

پرایمر چیست؟

پرایمرها پل ارتباطی میان محصولات آرایشی و مراقبت از پوست هستند. این بدان معناست که این محصولات علاوه بر زیبایی لحظه‌ای، در زیبایی طولانی مدت پوست صورتتان نیز تاثیرگذارند. در پاسخ به این سوال که پرایمر چیست و چه کاربردی دارد باید بگوییم این محصولات لایه‌ای بین پوستتان و لوازم آرایشی ایجاد می‌کنند.

این لایه علاوه بر صاف کردن پوست و پوشاندن منافذ، باعث می‌شود کرم پودر بهتر روی پوستتان بخوابد و حتی مقدار کرم پودر مصرفی شما تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

پرایمر چه کاربردی دارد

مزایای پرایمر صورت

برخی از مهم‌ترین مزایای پرایمر صورت عبارتند از:

  • ضد پیری و بروز چروک‌های زودرس
  • روشن و شفاف کردن رنگ پوست
  • نرم کردن پوست و آبرسانی به آن
  • افزایش دوام آرایش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها
  • کاهش جوش، التهاب و قرمزی پوست

عوارض پرایمر

استفاده از هر محصولی، باید درست، اصولی و به اندازه باشد تا شما را دچار عوارض و مشکلات آتی نکند. عوارض پرایمر نیز زمانی برای شما پیش می‌آیند که به صورت روزانه از آن‌ها استفاده کنید. چرا که این محصولات منافذ پوستتان را تا حدی مسدود می‌کنند و اجازه نمی‌دهند اکسیژن به آن برسد.

متخصصان پوست معتقدند که کاهش اکسیژن در سطح پوست باعث به وجود آمدن لکه‌های پوستی، جوش‌های سرسیاه و سرسفید و حتی بروز چین و چروک خواهد شد. علاوه بر آن، سیلیکای موجود در پرایمر که باعث صاف و یکدست شدن پوست می‌شود، در دراز مدت باعث خشکی و دهیدراتگی پوست شما خواهد شد.

پس پیشنهاد می‌کنیم برای جلوگیری از مواجهه با عوارض پرایمر ، از آن به صورت روزانه و طولانی مدت استفاده نکنید. همچنین سعی کنید پرایمری را انتخاب نمایید که ترکیبات آن شامل آب بیشتر و سیلیکای کمتری باشد.

عوارض پرایمر

کاربرد پرایمر در آرایش

برخلاف محصولاتی مانند پودر یا اسپری فیکساتور آرایش که در آخرین مرحله میکاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند، پرایمر پس از زدن کرم مرطوب کننده و قبل از مصرف کرم پودر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهم‌ترین کاربرد پرایمر در آرایش شامل موارد زیر می‌شود:

  • پوشش دادن منافذ
  • صاف کردن پوست
  • پوشاندن جوش و جای جوش
  • محو کردن چین و چروک صورت
  • کاهش چربی پوست در پوست‌های چرب
  • جلوگیری از براق شدن آرایش و چرب شدن پوست
  • آبرسانی به پوست‌های خشک جهت جلوگیری از ترک خوردن آن

علاوه بر موارد فوق، پرایمر با درخششی که در پوست ایجاد می‌کند، شما را جوان‌تر و زیباتر نشان خواهد داد. روشن و نرم کردن پوست نیز از دیگر موارد کاربرد پرایمر در آرایش به حساب می‌آیند.

بهتر است بخوانید:
نحوه استفاده از پرایمر چگونه است؟

انواع پرایمر صورت

انواع پرایمر صورت از لحاظ کاربرد، به دو دسته آبرسان و تنظیم کننده ترشح چربی تقسیم می‌شوند. علاوه بر این پرایمرها در دو دسته رنگی و بی‌رنگ قرار می‌گیرند. در واقع پرایمر بی‌رنگ تنها برای صاف و یکدست کردن سطح پوست است و برای افرادی مناسب است که با رنگ پوستشان مشکلی ندارند.

اما پرایمرهای رنگی علاوه بر موارد فوق، در اصلاح رنگ پوست نیز موثر هستند. هر رنگ از این پرایمرها کاربرد خاصی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • پرایمر بنفش: موثر در رفع زردی پوست، مناسب برای پوست‌های روشن یا سبزه که تناژ زردی دارند
  • پرایمر طلایی: موثر در خنثی سازی رنگ تیره و خاکستری پوست، مناسب برای یکدست کردن رنگ پوست
  • پرایمر صورتی: مناسب برای رفع تیرگی و خستگی پوست، پنهان کردن تیرگی زیر چشم
  • پرایمر سبز: خنثی کننده قرمزی پوست، مناسب برای افرادی که جوش‌های قرمز دارند

انواع پرایمر صورت

نکات مهم درباره استفاده از پرایمر صورت

  1. توصیه می‌کنیم روزانه از پرایمر استفاده نکنید و مصرف این محصول را به مراسم و مهمانی‌ها محدود نمایید.
  2. به اندازه یک نخود یا کمتر، پرایمر روی صورتتان بزنید، چرا که مصرف بیش از حد این محصول موجب جمع شدن آن زیر آرایش خواهد شد.
  3. در صورت وجود جوش و آکنه روی پوستتان، از پرایمرهای فاقد چربی، ضد آکنه و حاوی سالیسیلک اسید استفاده کنید.
  4. در صورتیکه فعالیت شما زیاد است و پوستتان عرق می‌کند، پرایمرهای ضد آب را انتخاب کنید.
  5. سعی کنید پرایمرهایی را انتخاب کنید که حاوی ویتامین‌های A و E باشند.
  6. پرایمرهای حاوی روغن و بر پایه روغن، باعث تحریک پوست می‌شوند.
  7. متناسب با مشکل پوستی‌تان، پرایمر انتخاب کنید.
بهتر است بخوانید:
معرفی بهترین مارک پرایمر ایرانی و خارجی

سوالات متداول درباره عوارض و مزایای پرایمر صورت

در این مطلب برایتان توضیح دادیم پرایمر چیست و چه کاربردی دارد، مزایا و معایب آن کدامند و چه انواعی دارد. اما با توجه به تنوع بالای این محصول، ممکن است باز هم سوالاتی برایتان ایجاد شوند که روند خرید آن را برای شما دشوار سازند. شما می‌توانید این سوالات را در قسمت نظرات از کارشناسان الانزا بپرسید. در این بخش نیز به برخی از متداول‌ترین سوالات کاربران پاسخ داده‌ایم:

انواع پرایمر صورت کدامند؟

پرایمرها در دو نوع رنگی و بی‌رنگ موجود می‌باشند که پرایمرهای رنگی علاوه بر صاف کردن سطح پوست و افزایش ماندگاری آرایش، در اصلاح رنگ آن نیز موثر هستند.

عوارض پرایمر چیست؟

استفاده مداوم روزانه و طولانی مدت از پرایمر، باعث کاهش اکسیژن رسانی به پوست و بروز مشکلاتی نظیر لکه‌های پوستی، جوش‌های سرسیاه و سرسفید و حتی بروز چین و چروک خواهد شد.