افراد زیادی برای از بین بردن دائمی موهای زائدشان از لیزر استفاده میکنند که برخی از آنها دچار التهاب و قرمزی پوست میشوند. به همین دلیل آشنایی با روشهای درمان التهاب پوست بعد از لیزر بسیار ضروری خواهد بود.
در این مطلب همراه شما عزیزان هستیم تا روشهای کاربردی را برای درمان قرمزی پوست با لیزر، التهاب، کهیر و حتی سوختگی پوست بعد از لیزر موهای زائد را در اختیارتان قرار دهیم. پس پیشنهاد میکنیم مطالعه آن را از دست ندهید.
دلیل التهاب و خارش پوست بعد از لیزر موهای زائد چیست؟
جالب است بدانید در طی لیزر پوست آب خود را از دست میدهد که این امر موجب خشکی و در نهایت خارش آن خواهد شد. البته علاوه بر خشکی پوست، عوامل دیگری هم در بروز التهاب و قرمزی پوست بعد از لیزر دخیل هستند که برخی از آنها عبارتند از:
- حرفهای نبودن اپراتور
- تیره بودن رنگ پوست
- درجه بالای دستگاه لیزر
- حساسیت بالای پوست
- استفاده از دستگاههای لیزر غیر استاندارد
روشهای درمان التهاب پوست بعد از لیزر
در اغلب موارد التهاب و قرمزی پوست بدون نیاز به اقدام خاصی خیلی زود از بین میروند. اما اگر با واکنشهای حساسیتی ماندگار مواجه شدید میتوانید از روشهای درمان خانگی قرمزی پوست بعد از لیزر استفاده کنید که در ادامه درباره آنها صحبت میکنیم.
یخ، درمان ورم صورت بعد از لیزر
سادهترین راهکار برای درمان ورم صورت بعد از لیزر، گذاشتن کمپرس سرد است. با این کار ناحیه مورد نظر سرد و بیحس شده و التهاب آن تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. بنابراین میتوانید بلافاصله بعد از لیزر از یخ یا کمپرس سرد استفاده کنید.
روزی سه بار و هر بار به مدت ۱۰ دقیقه کمپرس سرد را روی پوستتان قرار دهید و بین هر بار استفاده از آن، حداقل یک ساعت فاصله بگذارید. البته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد کمپرس سرد باعث محدود شدن خونرسانی و در نهایت کند شدن التیام پوست خواهد شد.
پماد ترمیم کننده برای درمان قرمزی پوست با لیزر
یکی از بهترین روشهای درمان قرمزی پوست با لیزر، استفاده از انواع ترمیم کننده صورت و بدن است. این محصولات توسط برندهای مختلفی تولید میشود و علاوه بر کمک به التیام پوست آسیب دیده سرعت ترمیم آن را نیز افزایش خواهد داد.
کرم و پمادهای ترمیم کننده معمولاً حاوی ترکیبات آنتی باکتریال هستند که ضمن جلوگیری از بروز عفونت و اسکار روی پوست، باعث رطوبت رسانی موثر به آن میشوند. به این ترتیب با مصرف این محصولات میتوانید موجب درمان قرمزی پوست بعد از لیزر شوید.
آلوئه ورا برای درمان دون دون شدن پوست بعد از لیزر
آلوئه ورا به دلیل خاصیت آبرسانی فوقالعاده در کاهش التهابات پوستی عملکرد خوبی دارد و به همین دلیل از آن برای درمان دون دون شدن پوست بعد از لیزر استفاده میشود. بهتر است مقداری از ژل آلوئه ورای تازه را روی ناحیه مورد نظر بمالید و چند دقیقه صبر کنید تا جذب پوست شود.
پس از خشک شدن ژل آلوئه ورا مقدار اضافه آن را با یک لیف یا پارچه نرم و مرطوب پاک کنید. این کار را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار نمایید تا تمام عوارض ناشی از لیزر کاملاً برطرف شوند.
درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر چگونه است؟
سوختگی بیکینی یا دیگر نواحی پوست بعد از لیزر با تورم، التهاب و تغییر رنگ در همان ساعات اولیه خود را نشان میدهد. علاوه بر آن، سوختگی باعث میشود که به صورت مداوم در پوستتان احساس گرما کنید.
این مشکل با بروز تاولهای متورم، خفیف و قرمز بروز یافته و در صورت عدم درمان مناسب و به موقع، لایهای از اسکار روی پوست بر جای خواهد گذاشت.
برای درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر توصیه میکنیم حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. اما اگر دسترسی به پزشک ندارید ابتدا باید تشخیص دهید سوختگی شما درجه اول است یا دوم؟
سوختگی درجه یک و درمان آن
این نوع سوختگی تنها لایه اپیدرم را درگیر میکند، بنابراین عمق کمی دارد و با قرمزی پوست و درد خفیف همراه است. در سوختگی درجه اول با لیزر، پوست به رنگ سفید درآمده و با کمی فشار قرمز میشود. برای درمان آن میتوانید از داروهای آنتی بیوتیک و ضد قارچ کمک بگیرید یا بعد از مشورت با متخصص پوست از یک پماد ترمیم کننده استفاده کنید.
سوختگی درجه دو و درمان آن
در سوختگی درجه دو لایه زیرین پوست یا درم آسیب میبیند که باعث بروز تاول و درد شدید خواهد شد. اگر با این علائم مواجه شدهاید توصیه میکنیم به سرعت به پزشک مراجعه نمایید و از خود درمانی یا روشهای خانگی جداً خودداری کنید.
آیا جای سوختگی با لیزر از بین میرود؟
در حقیقت از بین بردن اسکار سوختگی ناشی از اشعه لیزر کاری سخت و زمانبر است که باید به کمک متخصص پوست انجام شود. البته پمادهای آنتی بیوتیک مانند کالاندولا، نئومایسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، کلیندامایسین و … نیز از بروز عفونت در ناحیه آسیب دیده جلوگیری میکنند.
نکات مهم درمان قرمزی پوست بعد از لیزر
- روی پوست آسیب دیده از روغنهای چرب استفاده نکنید، این کار ریسک ابتلا به عفونت را افزایش میدهد.
- نواحی مانند صورت، گردن و بیکینی که پوست نازکتری دارند، بیشتر در معرض سوختگی با لیزر قرار دارند.
- سعی کنید روی زخم ناشی از لیزر را نپوشانید تا هوا بخورد و درصورت نیاز به پانسمان، از گاز استریل نچسب استفاده نمایید.
- مواردی از قبیل درد شدید، قرمزی، تورم، بوی بد و ترشح چرک محل سوختگی ناشی از لیزر نشان دهنده بروز عفونت است. در برخی موارد نیز این عفونت باعث ایجاد مشکلاتی مانند تب و بیحالی میشود که در این شرایط لازم است به پزشک مراجعه کنید.
سوالات متداول درباره درمان التهاب پوست بعد از لیزر
در این مطلب درباره روشهای درمان ورم صورت بعد از لیزر یا قرمزی، التهاب، سوختگی و دون دون شدن پوست صحبت کردیم. در ادامه نیز به سوالات پرتکرار کاربران در این زمینه پاسخ میدهیم؛ شما عزیزان هم میتوانید پرسشهای خود را در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید:
برای درمان دون دون شدن پوست بعد از لیزر چه کنیم؟
روشهای درمان دون دون شدن، قرمزی، التهاب و سوختگی پوست را در این مطلب ذکر کردهایم؛ مطالعه آن را از دست ندهید.
درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر چیست؟
برای درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر توصیه میکنیم حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. اما اگر دسترسی به پزشک ندارید ابتدا باید تشخیص دهید سوختگی شما درجه اول است یا دوم؛ در این مطلب درباره آن توضیحات کاملی ارائه دادهایم.
ارسال نقد و بررسی