در دوران قاعدگی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

در دوران قاعدگی چه نکاتی را باید رعایت کرد

بهداشت بانوان در دوران قاعدگی مانع از ایجاد علائم عفونت می‌شود، بنابراین لازم است بدانید در دوران قاعدگی چه نکاتی را باید رعایت کرد تا از بوی نامطبوع واژن و انواع بیماری های عفونی جلوگیری کرد. در این مقاله به شرح راه های معمول و موثر در پیشگیری و درمان عفونت واژن در طول مدت قاعدگی پرداخته ایم:

مراقبت های بهداشتی دوران قاعدگی

دختران با رسیدن به سن بلوغ و تمامی زنان در سنین مختلف تا یائسگی نیاز به مراقبت های بهداشتی دوران قاعدگی دارند. بنابراین لازم است از نکات مربوط به رعایت بهداشت در پریودی مطلع باشند. برای کسب این اطلاعات کلیدی و موثر در حفظ سلامتی، پیشنهاد می دهیم تا انتهای این مقاله را به دقت مطالعه کرده و در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام، پرسش های خود را در بخش دیدگاه ها مطرح نمایید.

رعایت بهداشت در دوران قاعدگی

علت اهمیت بهداشت در این دوره، تخریب دیواره رحم و نازک شدن آندومتر است؛ همچنین دهانه رحم در قاعدگی باز و نفوذ پذیر خواهد بود. در این شرایط رحم و محیط واژن بیش از هر زمان دیگری آسیب پذیر بوده و در معرض ابتلا به بیماری های عفونی قرار دارند.

مراقبت های بهداشتی دوران قاعدگی

محدود کردن رابطه جنسی

برای حفظ سلامت ناحیه تناسلی و آسیب پذیر بودن رحم در دوران قاعدگی، بهتر است از رابطه جنسی و دخول خودداری نمایید. در صورت الزام به برقراری رابطه جنسی حتما از لوازم پیشگیری استفاده کنید. خرید کاندوم از طریق فروشگاه های آنلاین روشی ساده برای تهیه لوازم پیشگیری به صورت غیرحضوری است.

استفاده از شورت پریودی

در دوران قاعدگی می‌توانید از شورت پریودی استفاده کنید. طراحی جنس این نوع لباس زیر کاملا مناسب استفاده در این دوره است.

تعویض نوار بهداشتی

حتما تامپون یا نوار بهداشتی را در دوران قاعدگی به طور منظم تعویض کنید و اجازه ندهید نوار بهداشتی آلوده برای مدت طولانی با بدنتان در تماس باشد. زیرا می‌تواند موجب بوی نامطبوع واژن و ایجاد بیماری های عفونی ناشی از میکروب، قارچ و… شود.

تغذیه در قاعدگی

در دوران قاعدگی برای جلوگیری از کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زای عفونی، نیاز برنامه تغذیه مناسب در قاعدگی دارید.

مواد غذایی مورد نیاز در این برنامه از غذاهایی با طبع گرم و سرشار از آهن، ویتامین B6 (موز، گوجه، نان، سبزیجات، میوه های قرمز و… ) تشکیل شده است. علاوه بر این نوشیدن ۶ الی ۸ لیوان آب برای کاهش درد و کاهش غلظت خونریزی لازم است.

استفاده از ژل بهداشتی دوشیزگان و بانوان

برای پاکیزگی ناحیه واژن و تنظیم ph ناحیه تناسلی می‌توانید روزی دو بار از ژل بهداشتی دوشیزگان و بانوان استفاده کنید؛ با این روش به رفع عوامل احتمالی بیماری های عفونی نظیر میکروب های موجود در این ناحیه کمک خواهید کرد.

بهتر است بخوانید:
دلیل و درمان بوی بد واژن چیست؟

مراجعه به پزشک

اگر در دوران قاعدگی متوجه بوی نامطبوع غیرعادی شده اید، لازم است به پزشک مراجعه کنید. زیرا علت این بوی نامطبوع می‌تواند نشانه بیماری عفونی قارچی، باکتریایی، مصرف آنتی بیوتیک، بیماری های مقاربتی، دیابت، سرطان دهانه واژن و… باشد.

ورزش در دوران قاعدگی

از مراقبت های بهداشتی دوران قاعدگی ، می توان به اهمیت ورزش اشاره کرد. لازم است به طور روزانه قبل پریود و در طول قاعدگی، ورزش منظم و متعادل داشته باشید. در این حالت پریود راحت و با حداقل درد خواهید داشت.

در طول قاعدگی از ورزش پرفشار و بلند کردن وزنه های سنگین خودداری کنید زیرا این شیوه ورزش می‌تواند موجب افزایش خونریزی، طولانی شدن مدت پریودی و درد بیشتر شود. یوگا بهترین ورزش در طول مدت قاعدگی است و به کاهش درد و کوتاه شدن مدت پریودی کمک خواهد کرد.

علائم عفونت در دوران قاعدگی

در دوران قاعدگی چه نکاتی را باید رعایت کرد

در این قسمت می خوانید که در دوران قاعدگی چه نکاتی را باید رعایت کرد تا پریود راحت داشته باشید و از بروز بیماری جلوگیری کنید:

  1. رطوبت بدن در قاعدگی به علت خونریزی کاهش پیدا می‌کند، بنابراین میزان مصرف مایعات را تا ۸ لیوان در روز افزایش دهید.
  2. اگر در دوران پریود دچار یبوست می شوید، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
  3. سعی کنید از نوار بهداشتی حاوی اسانس عطری استفاده نکنید زیرا می‌تواند موجب ایجاد علائم حساسیت شود.
  4. در طول دوره قاعدگی از صابون برای شستشوی واژن استفاده نکنید، می‌توانید از ژل های بهداشتی یا دستمال بهداشتی خشک بانوان استفاده کنید. وجود رطوبت در ناحیه تناسلی زمینه ساز ابتلا به انواع بیماری های قارچی و باکتریایی است.
  5. شستن و خشک کردن واژن باید از سمت جلو به عقب باشد، عکس این حالت می‌تواند موجب انتقال عفونت از ناحیه مقعد به داخل واژن شود.
  6. برای شستشوی واژن در دوران قاعدگی بهتر است از آب ولرم یا گرم استفاده نمایید؛ با این روش به کاهش دردهای ناحیه زیر شکم کمک خواهید کرد.
بهتر است بخوانید:
برای درمان خشکی واژن چه باید کرد؟

علائم عفونت در دوران قاعدگی

از مشخص ترین علائم عفونت در دوران قاعدگی بوی نامطبوع و ترشحات غیر معمول سفید، خاکستری، سبز، قهوه ای و خون آلود است. این ترشحات می‌تواند به صورت رقیق یا بسیار غلیظ و پنیری شکل باشند.

عفونت ها معمولا با سوزش، خارش، احساس سنگینی در واژن، التهاب، دردهای ناحیه واژن یا شکمی همراه هستند. اگر در دوران قاعدگی بوی بسیار شدید و تند احساس می کنید لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است علائم عفونت در دوران قاعدگی ، نشان دهنده بیماری های مقاربت جنسی یا سایر عوامل بیماری زای خطرناک یا مسری باشد. چنین بیماری های عفونی می‌تواند شریک جنسی شما را نیز درگیر بیماری کند. خرید کاندوم ضد عفونت به کاهش انتقال این عوامل بیماری زا کمک می‌کند.

یکی دیگر از علائم عفونت و بوی نامطبوع واژن در دوران قاعدگی، احتمال وجود سرطان ناحیه تناسلی یا دیابت بوده که لازم است توسط پزشک، معاینه و آزمایشات مربوط انجام شود. مصرف آنتی بیوتیک ها نیز می‌تواند موجب ایجاد علائم عفونی در دوران قاعدگی شود.

درمان عفونت واژن در دوران قاعدگی

درمان عفونت واژن در دوران قاعدگی

درمان عفونت در دوران قاعدگی ، نیاز به تشخیص پزشک دارد، بنابراین بهتر است از خود درمانی جدا اجتناب کنید. زیرا خود درمانی و مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی بدون تجویز پزشک می‌تواند زمینه ساز ایجاد بیماری های عفونی دیگر شود.

امروزه از دلایل شایع عفونت، مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک است و پزشکان معمولا بعد از تشخیص بیماری عفونی به دلیل مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت واژن در دوران قاعدگی ، پروبیوتیک تجویز می‌کنند.

پروبیوتیک ها در انواع محصولات لبنی نظیر ماست و شیرهای پروبیوتیک یافت می‌شوند، علاوه بر این داروهایی نظیر لاکتول حاوی پروبیوتیک طبیعی لبنیات هستند.

شیاف مترونیدازول برای عفونت واژن

مترونیدازول یک آنتی بیوتیک برای درمان و پیشگیری عفونت های مختلف است. شیاف مترونیدازول برای درمان عفونت واژن حتی در دوران قاعدگی به کار می رود.

یکی از انواع بیماری عفونی باکتریایی از طریق مردان ناقل، طی رابطه جنسی منتقل می‌شود، در این حالت مرد هیچ علائمی ندارد ولی ناقل بیماری و ایجاد عفونت در شریک جنسی خواهد بود که از کاندوم استفاده نکرده است.

زمانی که پزشک تشخیص دهد، علت بیماری عفونی، وجود یک نوع باکتری بی هوازی یا پروتوزوآ است، برای رفع عفونت از ناحیه واژن و رحم، شیاف مترونیدازول تجویز می‌کند. این دارو معمولا برای درمان عفونت های تناسلی واژینال مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف آن به هیچ عنوان نباید بدون دستور پزشک انجام شود.

پزشک میزان دقیق مصرف و تعداد روزهای لازم برای طی کردن طول درمان را اعلام می‌کند و نباید پیش از تکمیل دوره درمان، مصرف دارو را قطع کرد. زیرا با باقی ماندن میکروب ها در واژن، مقاومت آنها نسبت به مترونیدازول افزایش یافته و درمان مجدد عفونت واژن با این آنتی بیوتیک بسیار دشوار خواهد بود. توجه داشته باشید که مصرف شیاف مترونیدازول برای عفونت واژن در ۳ ماهه اول بارداری ممنوع است.

بهتر است بخوانید:
هر آنچه باید درباره رنگ کردن مو در دوران قاعدگی بدانید

سوالات متداول درمان عفونت در دوران قاعدگی

در این قسمت پاسخ سوالات متداول در مورد درمان بیماری های عفونی در دوران قاعدگی را می خوانید:

استفاده از شیاف مترونیدازول در زمان پریودی مناسب است؟

استفاده از شیاف مترونیدازول در دوران قاعدگی برای درمان عفونت، با تجویز پزشک به درمان بیماری های عفونی باکتریایی کمک می‌کند.

راه درمان عفونت واژن در دوران پریودی چیست؟

در این مقاله علائم تشخیص بیماری عفونی در دوران پریودی و درمان عفونت واژن در قاعدگی شرح داده شده است.

علت بوی تند و نامطبوع در قاعدگی چیست؟

علاوه بر بیماری های عفونی، یکی از علائم عفونت و بوی نامطبوع واژن در دوران قاعدگی، احتمال وجود سرطان ناحیه تناسلی یا دیابت بوده که لازم است درمان عفونت واژن در دوران قاعدگی توسط پزشک انجام شود.

شورت پریودی چیست؟

در دوران قاعدگی می‌توانید از شورت پریودی استفاده کنید. طراحی جنس این نوع لباس زیر کاملا مناسب استفاده در این دوره است.