مسواک زدن صحیح چگونه است؟

مسواک زدن صحیح چگونه است

نحوه ی مسواک زدن صحیح یکی از نکات مهم در رعایت بهداشت دهان و دندان است که نقش بسزایی در حفظ سلامت دندا‌ن‌ها دارد. علاوه بر آن، این کار برای حفظ سلامت کل بدنتان نیز مفید است. به توصیه پزشکان، مسواک زدن باید دو بار در روز انجام شود و هر بار نیز، دو دقیقه طول بکشد.

در این مطلب برای شما عزیزان مراحل مسواک زدن صحیح را بیان می‌کنیم، اگر دوست دارید دندان‌های سالم و دهانی خوشبو داشته باشید، آن را از دست ندهید.

روش مسواک زدن صحیح دندان ها

با استفاده از روش مسواک زدن صحیح دندان ها ، پلاک‌ها و باکتری‌هایی که بین دندان‌ها و روی زبانتان جمع شده‌اند را از بین می‌برید. این امر از بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد.

روش مسواک زدن صحیح دندان ها

برای انجام این کار به وسایل زیر نیاز دارید:

توصیه می‌کنیم هر ۳ تا ۴ ماه یک بار مسواکتان را عوض کنید؛ چرا که مسواک به مرور زمان دچار فرسایش می‌شود و اثربخشی خود را از دست می‌دهد. همچنین مسواک خود را با دقت انتخاب کنید و مطمئن شوید که خیلی بزرگ یا کوچک نباشد که به همه قسمت‌های دهانتان برسد.

علاوه بر این، مسواک‌های نرم (Soft) انتخاب بهتری برای استفاده روزانه هستند، چرا که این محصولات آسیبی به لثه یا مینای دندان وارد نمی‌کنند.

هنگام خرید خمیر دندان برای بزرگسالان، پیشنهاد می‌کنیم محصولات حاوی فلوراید را انتخاب کنید؛ چرا که فلوراید مقاومت دندان‌ها را در برابر پوسیدگی مقاوم می‌کند. اما خمیر دندان‌های حاوی فلوراید برای اکثر کودکان مناسب نیستند.

مراحل مسواک زدن صحیح

در این بخش برای شما عزیزان، مراحل مسواک زدن صحیح را به ترتیب بیان می‌کنیم:

مرحله اول: کشیدن نخ دندان

با توجه به تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵، نخ دندان اولین مرحله مسواک زدن است. البته افراد زیادی این مرحله را حذف می‌کنند که این مساله به مرور زمان باعث ایجاد پوسیدگی بین دندان‌ها خواهد شد. استفاده از نخ دندان به برطرف کردن پلاک‌های دندانی و بوی بد دهان نیز کمک شایانی می‌کند.

مراحل مسواک زدن صحیح

مرحله دوم: مسواک زدن

نحوه ی مسواک زدن صحیح عبارتست از:

  1. مسواک را مرطوب کنید تا نرم‌تر شود و به اندازه یک نخود سبز، خمیر دندان روی آن بزنید.
  2. مسواک را با زاویه ۴۵ درجه در مرز لثه و دندان قرار دهید و با ملایمت دندان‌ها را از لثه به سمت دندان، با حرکات جارویی یا چرخشی مسواک تمیز کنید.
  3. ابتدا سطح بیرونی دندان‌ها را تمیز کنید، سپس سطح داخلی و در آخر نیز سطح جونده دندان‌ها را مسواک بزنید.
  4. با استفاده از مسواک زبان پاک کن ، زبانتان را تمیز کنید تا ذرات و باکتری‌های چسبیده به آن از بین بروند.
  5. باقی‌مانده خمیر دندان و بزاق را بیرون بریزید.
  6. در آخرین مرحله نیز، پس از چند دقیقه دهانتان را با آب سرد بشویید.

مرحله سوم: زمان مناسب استفاده از دهانشویه

دهانشویه‌ها می‌توانند هنگامی که مسواک نمی‌زنید، مثلاً بعد از نهار، مورد استفاده قرار بگیرند. البته این محصولات ضروری نیستند و می‌توانید این مرحله را حذف کنید؛ اما استفاده از دهانشویه کمک زیادی به کاهش باکتری‌های دهان، از بین بردن بوی بد و خوشبو کردن دهانتان دارد.

همچنین دهانشویه‌های حاوی فلوراید، به پیشگیری از پوسیدن دندان‌ها کمک می‌کنند اما نباید آن‌ها را بلافاصله بعد از مسواک زدن استفاده کنید. چرا که در این صورت، فلوراید خمیر دندان که روی دندان‌های باقی مانده است شسته می‌شود. نیم ساعت بعد از دهانشویه نیز، خوردن و آشامیدن ممنوع است.

بهتر است بخوانید:
بهترین مارک دهان شویه خارجی و ایرانی

طریقه مسواک زدن صحیح برای کودکان

شاید تصور کنید کودکان نیاز چندانی به مسواک زدن ندارند؛ اما جالب است بدانید مراقبت از دندان‌های شیری، نقش مهمی در حفظ سلامت دندان‌های دائمی و حتی لثه‌ها دارد. پس پیشنهاد می‌کنیم طریقه مسواک زدن صحیح را از سنین کم فرزندانتان بیاموزید.

طریقه مسواک زدن صحیح

نحوه ی مسواک زدن صحیح دندان‌های کودک به شرح زیر است:

  1. از یک مسواک نرم و کوچک با طراحی کودکانه استفاده کنید.
  2. مقدار کمی خمیر دندان روی مسواک قرار دهید.
  3. کودک را از پشت روی پاهایتان بنشانید، سرش را کمی به عقب متمایل کنید تا بتواند دندان‌هایش را ببیند.
  4. مسواک را به آرامی و به صورت دورانی روی قسمت‌های داخلی و بیرونی دندان‌ها حرکت دهید.
  5. پاک کردن سطح جونده و زبان کودک را فراموش نکنید.

نکات مهم مسواک زدن کودکان

  • یک بار در روز، دندان‌های کودکتان را با نخ دندان تمیز کنید.
  • به توصیه پزشکان، روزی ۴ بار دندان‌های کودک را مسواک بزنید. قبل و بعد از صبحانه، بعد از نهار و شام.
  • نکته مهم درباره مسواک زدن شبانه این است که سعی کنید بلافاصه بعد از شام و نه قبل از خواب، این کار را انجام دهید.
  • در فاصله بین مسواک شبانه و خوابیدن، کودک مجاز است از تمام میوه‌ها به جز موز و انواع نوشیدنی‌ها به جز شیر و نوشابه میل کند.
  • در زمان‌هایی که کودکتان مبتلا به سرماخوردگی است، تعداد دفعات مسواک زدن را افزایش دهید. چرا که هنگام سرماخوردگی، تنفس کودک دهانی است و این امر می‌تواند باعث خشکی دهان و پوسیدگی‌های شدید و پیش‌رونده در سطح دندان‌ها شود.
  • آخرین نکته این است که برخلاف تصور نادرست برخی از والدین، دهانشویه به هیچ عنوان جایگزین مسواک نیست و تنها می‌تواند بهداشت دهان و دندان کودک را تکمیل نماید.

مسواک زدن کودکان

بهتر است بخوانید:
بهترین خمیر دندان ایرانی و خارجی چیست؟

سوالات متدوال در مورد نحوه ی مسواک زدن صحیح

در این مطلب تمام نکاتی را که لازم است برای مسواک زدن مد نظر قرار دهید برایتان شرح دادیم و شما می‌توانید با رعایت آن‌ها، دندان‌هایی تمیز و سالم داشته باشید. در این بخش نیز به برخی از سوالات متداول کاربران در این زمینه پاسخ می‌دهیم. شما هم می‌توانید سوالاتتان را از ما در بخش نظرات بپرسید و منتظر جواب کارشناسان الانزا باشید:

آیا استفاده از دهانشویه ضروری است؟

دهانشویه‌های حاوی فلوراید به پیشگیری از از پوسیدگی دندان کمک می‌کنند؛ اما نباید آن‌ها را بلافاصله بعد از مسواک زدن استفاده کنید.

هنگام خرید مسواک به چه ویژگی‌هایی توجه کنیم؟

مطمئن شوید که مسواک خیلی بزرگ یا کوچک نباشد که به همه قسمت‌های دهانتان برسد. علاوه براین، مسواک‌های نرم انتخاب بهتری برای استفاده روزانه هستند، چرا که این محصولات آسیبی به لثه یا مینای دندان وارد نمی‌کنند.