میلیا چیست و برای درمان خانگی آن چه کنیم؟

درمان میلیا در خانه

به وجود آمدن دانه‌های چربی در ناحیه اطراف چشم یکی از مشکلات بسیار رایج پوستی است که به آن میلیا می‌گویند. اما آیا می‌دانید دلیل به وجود آمدن میلیا چیست ؟ و چگونه می‌توان از ایجاد این مشکل پیشگیری کرد یا آن را درمان نمود؟

در این مطلب همراه شما عزیزان هستیم تا برایتان توضیح دهیم علت میلیا چیست و برای درمان خانگی این مشکل چه کارهای ساده و موثری می‌توانید انجام دهید. پس اگر با میلیا مواجه شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم مطالعه آن را از دست ندهید.

میلیا چیست؟

میلیا نوعی برجستگی سفید رنگ و سفت است که بر اثر به دام افتادن کراتین پوست در لایه‌های زیرین ایجاد می‌شود. میلیا به صورت گروهی از جوش‌های سفید و سفت مشاهده می‌شود که در تمام رده‌های سنی رایج است و با روش‌های معمول تخلیه جوش از بین نمی‌رود.

جالب است بدانید میلیا بر خلاف جوش، پوست را دچار التهاب، قرمزی یا خارش نمی‌کند و تنها ممکن است بر اثر تماس با اجسامی مانند پتو کمی ملتهب شود. این مشکل بیشتر در اطراف چشم، بینی یا سقف دهان کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود.

تقریباً ۸۵ درصد نوزادان در بدو تولد دچار میلیا هستند که البته این عارضه با گذشت زمان کوتاهی و بدون نیاز به اقدامات خاص درمان خواهد شد.

میلیا چیست

علت میلیا چیست؟

در پاسخ به این سوال که علت میلیا چیست باید بگوییم همانطور که در بالا اشاره کردیم، معمولاً به دلیل تجمع کراتین در اطراف غدد عرق یا ریشه مو ایجاد می‌شود؛ اما گاهی ممکن است دلیل آن به دام افتادن سلول‌های مرده پوست در لایه‌های زیرین باشد.

میلیا گروه ثانویه ممکن است به دلیل بروز مسائل خارجی در پوست مانند سوختگی، جراحت، زخم و … ایجاد شود. در این موارد سطح پوست به دلایل مختلف سخت می‌شود، سلول‌های مرده در زیر آن حبس شده و امکان ریزش را از دست می‌دهند و در نهایت با میلیا مواجه خواهید شد.

رایج‌ترین علل میلیا عبارتند از:

  • استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بی‌کیفیت
  • تجمع کراتین در لایه‌های زیرین پوست
  • به دام افتادن سلول‌های مرده پوست
  • آسیب‌های ناشی از نور خورشید
  • سوختگی‌های شدید یا تاول
  • لایه‌برداری پوست
  • افزایش سن

علت میلیا چیست

روش‌های درمان خانگی میلیا

در اغلب موارد میلیا بدون نیاز به درمان در طی چند ماه از بین می‌رود، اما همیشه این‌گونه نیست. میلیا ضرری ندارد، اما به دلیل مشکلات زیبایی که ایجاد می‌کند ممکن است باعث شود به دنبال روش‌هایی برای درمان سریع میلیا باشید که در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

البته در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که نباید میلیوم را مانند جوش یا آکنه فشار دهید؛ چرا که این کار نه تنها تاثیری در تخلیه آن ندارد، بلکه باعث تحریک پوست و آسیب به بافت حساس آن نیز خواهد شد. همچنین اگر میلیا در نقاط نزدیک به چشم وجود دارد قبل از هر اقدامی بهتر است با پزشک مشورت کنید.

درمان خانگی میلیا

تمیز نگه داشتن صورت

شستشوی مداوم پوست با استفاده از شوینده صورت ملایم، باعث پاکسازی منافذ و نرمی آن می‌شود. پس سعی کنید روزانه دو بار این کار را انجام دهید و حتماً بعد از آن به کمک یک حوله نرم با ملایمت پوستتان را خشک نمایید.

لایه برداری پوست

یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی میلیا ، استفاده از انواع اسکراب و لایه بردار صورت است. به کمک این کار سلول‌های مرده و سایر محرک‌های ایجاد میلیا از بین رفته و پوست شما صاف و درخشان خواهد شد. بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که حاوی سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید یا اسید سیتریک باشند.

البته دقت داشته باشید که استفاده بی‌رویه و هرروزه از اسکراب صورت موجب تحریک پوست و خشکی آن می‌شود؛ پس این کار را تنها هفته‌ای یک تا دو بار انجام دهید و بعد از آن نیز از کرم مرطوب کننده یا آبرسان مناسب استفاده کنید.

درمان میلیا با گلاب

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای برطرف کردن این مشکل، درمان میلیا با گلاب است. گلاب به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، روند بهبود پوست را تسریع می‌کند و موجب پاکسازی میلیا خواهد شد. برای این روش کافیست گلاب را در یک محفظه اسپری کوچک ریخته و آن را روی صورتتان بپاشید.

درمان خانگی میلیا با بخور

بخور دادن صورت یکی از روش‌های ساده و موثر برای درمان میلیا در خانه است. پیشنهاد می‌کنیم صورتتان را حدود ۵ تا ۸ دقیقه در معرض بخار آب گرم قرار دهید تا منافذ آن باز شوند و برجستگی‌ها از بین بروند. در نهایت نیز با شوینده و آب ولرم پوست را شستشو دهید.

بهتر است بخوانید:
عوارض و فواید بخور صورت

درمان میلیا با سرکه سیب

سرکه سیب طبیعی خاصیت قابض دارد و ضمن کمک به کاهش سایز منافذ پوست، مواد حبس شده در آن‌ها را نیز خارج می‌کند. برای درمان میلیا با سرکه سیب طبق روش زیر عمل کنید:

  1. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب طبیعی را با همان میزان آب رقیق کنید.
  2. محلول بدست آمده را روی پنبه تمیز بریزید و روی میلیا قرار دهید.
  3. اجازه دهید ۳۰ دقیقه پنبه روی محل مورد باقی بماند.
  4. روزی یک بار برای چند هفته این کار را تکرار کنید.

درمان میلیا با سرکه سیب

روغن درخت چای

روغن درخت چای به دلیل داشتن خواص ضدعفونی کنندگی و ضد التهابی، می‌تواند به تسریع درمان میلیا کمک کند. اما دقت داشته باشید که از این روغن نباید اطراف چشمتان استفاده کنید.

۶ قطره روغن درخت چای را با همان میزان روغن نارگیل ترکیب کرده، روی میلیا قرار دهید و پس از گذشت ۳۰ دقیقه صورتتان را بشویید. از این روش می‌توانید روزانه یک تا دو بار استفاده نمایید.

آبلیمو برای درمان میلیا

آبلیمو موجب پاکسازی و کوچک شدن منافذ پوستی می‌شود و خاصیت ضد التهابی دارد. برای درمان میلیا می‌توانید آب نصف لیمو ترش تازه را با مقدار کمی نمک ترکیب کرده و اجازه دهید ۳۰ الی ۴۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند. در نهایت پوستتان را بشویید و تا درمان کامل این مشکل، روزانه یک بار از این ترکیب جادویی استفاده نمایید.

اسکراب شکر و روغن زیتون

همانطور که در بالا اشاره کردیم، لایه برداری پوست روشی ساده و موثر برای درمان میلیا است. از اسکراب شکر و روغن زیتون طبق مراحل زیر استفاده نمایید:

  1. یک قاشق چای‌خوری شکر را با آب یک عدد لیمو ترش و یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون ترکیب کنید.
  2. اسکراب به دست آمده را چند دقیقه با حرکات دورانی روی میلیا ماساژ دهید.
  3. اجازه دهید این ترکیب ۲۰ دقیقه روی پوستتان بماند و سپس آن را بشویید.
  4. از این روش سه الی چهار بار در هفته استفاده نمایید.
بهتر است بخوانید:
۱۰ طرز تهیه اسکراب بدن و صورت خانگی

پوست انار

پوست انار دارای خواص آنتی اکسیدانی و لایه برداری بوده و علاوه بر درمان میلیا، در کاهش آکنه و جوش‌های سرسیاه نیز تاثیر بسزایی دارد. برای تهیه این ماسک، مقداری پوست انار را در سایه خشک کرده و سپس پودر کنید.

دو قاشق غذاخوری از این پودر را با آبلیمو یا گلاب ترکیب کنید تا ماسک غلیظی به دست بیاید. آن را روی صورتتان قرار دهید و پس از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کاملاً بشویید.

درمان میلیا با گلاب

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C بوده و با رفع سلول‌های مرده پوست به درمان میلیا کمک می‌کند. برای استفاده از این روش ساده، کافیست گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش داده و روی میلیا قرار دهید و پس از گذشت چند دقیقه با آب بشویید.

نکات مهم برای درمان میلیا در خانه

  • برای نوزادان زیر ۶ ماه، از هیچ روشی برای درمان میلیا استفاده نکنید و اجازه دهید این مشکل خود به خود یا به کمک پزشک برطرف شود.
  • درمان‌هایی که در این مطلب پیشنهاد شده‌اند ممکن است برای دور چشم یا پوست‌های حساس مناسب نباشند.
  • در صورت استفاده از هرگونه درمان در ناحیه دور چشم، از ورود مواد به چشمتان جداً خودداری کنید.
  • سعی نکنید با فشار دادن یا کندن میلیا آن‌ها را تخلیه کنید.
  • قبل از استفاده‌ی روش‌های خانگی، آن‌ها را روی پوست دست تست کنید تا مطمئن شوید به ترکیبات آن‌ها حساسیت ندارید.

سوالات متداول درباره درمان خانگی میلیا

در این مقاله برایتان توضیح دادیم میلیا چیست و بر اثر چه عواملی ایجاد می‌شود؛ در ادامه نیز درباره روش‌های درمان این مشکل پوستی به کمک روش‌های خانگی با شما صحبت کردیم. در این به سوالات پرتکرار کاربران در این زمینه پاسخ می‌دهیم:

برای درمان میلیا با سرکه سیب چه کنیم؟

در این مقاله درباره روش درمان میلیا با سرکه سیب صحبت کردیم، آن را از دست ندهید.

آیا درمان میلیا با گلاب ممکن است؟

گلاب به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، روند بهبود پوست را تسریع می‌کند و موجب پاکسازی میلیا خواهد شد. برای این روش کافیست گلاب را در یک محفظه اسپری کوچک ریخته و آن را روی صورتتان بپاشید.