اگر از حالت فر یا وز موهایتان خسته شدهاید و به دنبال روشی برای صاف کردن دائمی آنها هستید؛ حتماً به کراتین کردن موهایتان فکر کردهاید. با وجود تبلیغات زیادی که در این زمینه انجام میشود؛ کمتر کسی در مورد فواید و عوارض کراتین مو برای خانم ها اطلاع رسانی کرده است.
در این مطلب میخواهیم برای شما توضیح دهیم که کراتین مو چیست، چه فوایدی دارد و به عوارض کراتینه مو برای آرایشگر ، افراد زیر ۱۸ سال، خانمها و حتی آقایان بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
کراتین مو چیست و چه کاربردی دارد؟
در پاسخ به این سوال که کراتین مو چیست و چه کاربردی دارد باید گفت کراتین در واقع نوعی پروتئین است که به صورت طبیعی در موها وجود دارد و باعث صاف و براق شدن آنها میشود. اگر میزان کراتین در موهایتان کم باشد، آنها وز، کدر و آسیب دیده به نظر میرسند.
کراتینه کردن مو یکی از روشهای رایج برای صاف کردن موها و از بین بردن وز آنهاست که اصطلاحاً به آن صاف کننده معجزهگر میگویند. در این روش کل موها با مخلوط مایع کراتین پوشش داده میشوند و پس از گذشت مدت زمانی معینی، که به جنس موها و کیفیت مایع کراتین بستگی دارد، شسته میشوند.
انواع کراتینه مو
حالا که میدانید کراتین مو چیست و چه کاربردی دارد ، لازم است در مورد انواع مختلف آن نیز اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید تشخیص دهید کدام نوع کراتینه برای موهای شما مناسبتر است.
کراتینه مو به طور کلی دو نوع دارد که شامل کراتینه احیا و کراتینه صافی میشوند. در واقع تفاوت اصلی این دو، نوع مواد مصرفی آنهاست و متناسب با برند و مدل موادی که در این روشها به کار گرفته میشوند، میزان احیا و صافی مو متفاوت است.
کراتینه احیا کننده
در کراتینه احیا کننده از موادی استفاده میشود که بیشتر از صاف کردن مو، برای ترمیم موهای آسیب دیده مفید هستند. اگر موهایتان بسیار آسیبدیده و شکننده شدهاند؛ کراتینه احیا برایتان مناسبتر است. چرا که در این روش، تمرکز روی ترمیم بافت مو، بیشتر از صافی ظاهری آنهاست.
کراتینه صافی
کراتینه صافی شامل دو روش صافی ژاپنی و صافی برزیلی میشود که در روش اول، موها فوقالعاده صاف، لخت و ابریشمی میشوند. اما در صافی برزیلی میزان لختی موها نسبتاً کمتر است و اکثر خانمها طرفدار این روش هستند.
در کراتینه صافی ژاپنی، موها مدت بیشتری (حدود ۶ ماه) لخت میمانند اما در روش برزیلی این ماندگاری نهایتاً حدود ۴ ماه است. اما این یک قاعده کلی نیست و عواملی مانند مواد مصرفی و مراقبت از موها، تاثیر زیادی در این زمان دارند.
فواید کراتینه مو
امروزه کراتینه کردن موها، به جایگاه ویژهای در میان خانمها و حتی آقایان دست یافته است. از این رو بسیاری از سالنهای آرایشی به صورت تخصصی به این کار میپردازند.
در این بخش فواید کراتینه مو را برای شما عزیزان بیان میکنیم:
عدم نیاز به سشوار و اتو مو
استفاده همیشگی از سشوار و اتوی مو، علاوه بر زمانبر بودن، به دلیل حرارت بالایی که دارند باعث آسیب دیدن بافت مو، ایجاد موخوره و شکنندگی میشوند. علاوه بر آن، این محصولات موهایتان را به طور موقت صاف میکنند و پس از شستشو، موها مجدداً به حالت اولیه خود باز میگردند.
اما تکنیک کراتینه، یک روش نیمه دائمی است که در طی آن موها صاف میشوند و پس از شستشوی آنها نیز این صافی از بین نخواهد رفت. تنها کافیست هر ۳ تا ۶ ماه یکبار، ریشه موهایتان را ترمیم کنید تا همیشه از داشتن موهای صاف لذت ببرید.
ترمیم موهای آسیب دیده
گاهی موها بر اثر علل مختلف، به حدی آسیب دیدهاند که به تدریج خرد و کوتاه میشوند. کراتینه مو با رساندن کراتین به بافت مو، موهای آسیب دیده را به سرعت ترمیم و احیا میکند. علاوه بر این، اگر موهای وز و فر دارید نیز با این تکنیک میتوانید در عرض چند ساعت آنها را صاف و لخت نمایید.
براق و درخشان شدن موها
ترکیبات موثر به کار رفته در مواد کراتینه، یک لایه براق روی موها ایجاد میکنند و کدری و ماتی آنها را از بین خواهند برد. علاوه بر آن، با این روش برای همیشه با خشکی و شکنندگی موهایتان خداحافظی میکنید.
کراتین مو چه عوارضی دارد؟
کراتینه مو عوارض و خطرات جدی دارد که یکی از بارزترین آنها، بعد از گذشت ۷۲ ساعت از انجام این کار خود را نشان میدهد. این عارضه، بروز آلرژی است که با خارش پوست و بروز دانههای قرمز رنگ نمایان میشود. پس اگر مستعد آلرژی هستید، پیشنهاد میکنیم برای انتخاب این روش کمی تامل کنید.
از سوی دیگر در این روش موها در معرض حرارت بسیار زیاد ناشی از اتو مو قرار میگیرند و حتی موهای سالم نیز بر اثر این حرارت آسیب خواهند دید. بنابراین تعداد زیادی از افراد بعد از کراتینه کردن مو دچار ریزش مو میشوند.
علاوه بر این بعد از کراتینه کردن مو، باید از محصولات بدون سولفات استفاده کنید. این محصولات برای موهایتان مشکلی ایجاد نمیکنند؛ اما اگر افرادی که مو و پوست سر بسیار چربی دارند به صورت مداوم از شامپو مو بدون سولفات استفاده کنند چربی موهایشان به طور کامل پاک نمیشود.
این چربی مازاد، با گذشت زمان در پوست سر انباشته میشود و باعث بروز مشکلاتی نظیر ریزش مو یا ایجاد شوره خواهد شد که این مساله از اصلیترین معایب کراتینه مو به شمار میروند.
در ادامه عوارض کراتین مو برای خانم ها و افراد مختلف را شرح دادهایم:
عوارض کراتینه مو برای آرایشگر
محصولات کراتین مو حاوی مقادیر زیادی فرمالدهید هستند که این ماده نه تنها برای فرد استفاده کننده، بلکه برای آرایشگران و تمام افراد حاضر در آرایشگاه مضر است. فرمالدهید در همه اشکال مایع، گاز و جامد میتواند برای بدن خطرناک باشد؛ زیرا بسیار سمی و فرار است.
طبق اعلام FDA این ماده سرطانزا بوده و تنفس بخار یا خوردن آن، موجب ابتلا به سرطان میشود. بنابراین بیشترین عوارض کراتینه مو برای آرایشگر است که به طور مدام در معرض این ماده قرار میگیرد.
استنشاق فرمالدهید باعث سوزش گلو، سرفه، خارش چشم و حتی خونریزی از بینی میشود. علاوه بر این به جز افزایش خطر ابتلا به سرطان و بیماری ALS، بیماریهای مزمنی همچون آسیب به سیستم عصبی مرکزی، سردرد، افسردگی، تغییرات خلقی، بیخوابی، اختلال حافظه و تعادل نیز از عوارض این ماده هستند.
عوارض کراتین مو در بارداری
در دوران بارداری به هیچ وجه نباید در معرض فرمالدهید قرار بگیرید؛ در نتیجه کراتین کردن موها در این دوران ممنوع است. در واقع عوارض کراتین مو در بارداری به حدی زیاد است که حتی در سالنهایی که این کار انجام میشود نیز نباید خانمهای باردار حضور داشته باشند.
عوارض کراتین مو مردانه
بعضی از آقایان نیز مانند خانمها، توجه زیادی به مدل موهای خود دارند و ممکن است برای براق، صاف و نرمتر شدن آنها، به دنبال روش کراتینه کردن باشند. اما عوارض کراتین مو مردانه کم نیست و برخی از آنها عبارتند از:
- ریزش مو
- خشکی بیش از حد موها
- تسریع روند چرب شدن مو
- کم حجم به نظر رسیدن موها
- ایجاد شوره سر و التهابات پوستی
- از بین رفتن درخشندگی طبیعی موها
- ابتلا به آلرژی، سوزش چشم یا حساسیت و تحریک پوست، به علت قرار گرفتن در معرض فرمالدهید
عوارض کراتین مو در افراد زیر ۱۸ سال
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا کراتین مو محدودیت سنی دارد؟ یا عوارض کراتین مو در افراد زیر ۱۸ سال چیست؟ در پاسخ میتوان گفت در صورت استفاده از مواد کراتین فاقد فرمالدهید، این افراد نیز میتوانند از این روش استفاده کنند.
اما یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که افراد زیر ۱۲ سال موهای ضعیفی دارند و به همین دلیل ممکن است موهایشان نتوانند اثرات کراتین را جذب نمایند یا توان این واکنش شیمیایی را نداشته باشند.
مراحل کراتینه مو
پیشنهاد میکنیم برای انتخاب مواد کراتینه، به سالن زیبایی مراجعه کنید و پس از مشورت با افراد متخصص نوع و برند مواد مورد نظرتان را با توجه به نوع و نیاز موهایتان انتخاب نمایید.
مراحل کراتین مو عبارتند از:
- پیش از شروع کار، موهایتان با یک شوینده مناسب شسته میشوند تا کوتیکولها باز شوند و مواد کراتینه را به خوبی جذب کنند.
- پس از خشک کردن موها، آنها را به ۴ تا ۸ دسته تقسیم میکنند و مواد کراتین را به فاصله ۱٫۵ تا ۲ سانتیمتر از ریشه، روی موها قرار میدهند.
- بعد از پایان مواد گذاری مو، باید ۳۰ تا ۵۰ دقیقه صبر کنید. این زمان متناسب با مدل و برند مواد کراتینه متفاوت است. البته در طی این مدت نیز موها هر ۱۰ دقیقه باید شانه شوند.
- در آخرین مرحله، اتو کشی موها آغاز میشود و در طی آن، هر تکه نازک از موها ۸ بار از بالا تا پایین با اتوی مو صاف میشوند.
- بعد از مرحله فوق بسته به اینکه از چه موادی استفاده کردهاید، میتوانید موها را بشویید یا تا ۳ روز برای شستشو صبر کنید.
مراقبت های بعد از کراتینه مو
- آب شور و کلردار باعث از بین رفتن کراتین مو میشود. بنابراین اگر مجبور به شنا کردن هستید، توصیه میکنیم ابتدا موهایتان را با آب بشویید و سپس یک نرم کننده بدون آبکشی روی آنها بزنید تا از نفوذ کلر و نمک به موهایتان جلوگیری نمایید.
- شستشوی مداوم موها عمر کراتینه را کم میکند، پس تا جای ممکن شستشوی موها را کم کنید.
- اگر پس از کراتین دچار موخوره شدید، حدود یک تا دو سانتیمتر از موها را کوتاه کنید تا دوباره سالم شوند.
- حتماً پس از هر بار شستن موها، از ماسک مو و نرم کننده مناسب استفاده کنید.
- تا حد ممکن وسایل حرارتی حالت دهنده، به ویژه اتوی مو را کنار بگذارید.
- برای خوابیدن از روبالشهای ساتن و ابریشمی استفاده کنید.
- هنگام خواب موهایتان را به آرامی ببندید تا از کشیده شدن آنها جلوگیری نمایید.
نکات مهم برای کراتینه کردن مو
- کراتین موی طبیعی را جایگزین مواد شیمیایی خطرناک کنید؛ بسیاری از روشهای طبیعی کراتینه را میتوانید خودتان انجام دهید. شاید نتیجه کار به خوبی کراتین صنعتی نباشد اما در عوض این روش عوارضی برای شما نخواهد داشت.
- برای انجام کراتین صنعتی، حتماً به سالنهای آرایشی حرفهای مراجعه کنید تا موهایتان آسیب نبینند.
- قبل از کراتینه کردن مو، درباره موادی که سالن مورد نظرتان برای این کار استفاده میکند، تحقیق کنید تا مطمئن شوید که حاوی فرمالدهید نیست.
- در اکثر مواقع، ماندگاری کراتین مو تا سه ماه است و بعد از آن، موهایتان به حالت اولیه برمیگردند؛ اما عوارض ناشی از آن ممکن است تا ماهها شما را اذیت کنند.
سوالات متداول درباره عوارض کراتین مو
با وجود اینکه امروزه کراتینه کردن مو، در بین افراد مختلف به محبوبیت بالایی دست یافته است؛ اما در مورد عوارض این روش اطلاعات زیادی وجود ندارد. ما در این مطلب هر آنچه باید در مورد فواید کراتین مو و عوارض کراتین مو در بارداری، افراد زیر ۱۸ سال، آقایان و خانمها بدانید را برایتان شرح دادیم. در این بخش نیز به برخی از سوالات متداول در این زمینه میپردازیم:
آیا میتوان در دوران بارداری موها را کراتین کرد؟
خیر، به دلیل وجود فرمالدهید در مواد کراتین، انجام این روش در بارداری ممنوع است.
عوارض کراتین مو شامل چه مواردی است؟
مواردی نظیر حساسیتهای پوستی، بروز شوره، ریزش مو، چربی یا خشکی بیش از حد موها تنها بخشی از عوارض کراتین مو هستند.
ارسال نقد و بررسی