اگر اهل فضای مجازی و اینترنت و اینستاگرام باشید، حتما درباره جلبک اسپیرولینا چیزهایی به گوشتان خورده است. حتی ممکن است شنیده باشید که این جلبک دریایی خواص معجزه آسایی برای سلامت کلی بدن و پوست و مو دارد. اما جلبک اسپیرولینا چیست و چرا تا این حد از آن در تبلیغات اینترنتی نام برده میشود؟
جلبک اسپیرولینا چیست؟
اسپیرولینا یک جلبک دریایی است که در اعماق اقیانوسها وجود دارد. این جلبک غنی از ویتامینها و مواد معدنی است و طبق آخرین تحقیقات پژوهشگران، اثرات شگفت انگیزی در کلاژن سازی پوست، بهبود رشد موها، کاهش وزن، سلامت قلب و کنترل فشار خون میگذارد.
آهن، پتاسیم، پروتئین و مواد آنتی اکسیدانی از جمله ترکیبات مغذی تشکیل دهنده این جلبک دریایی به شمار میروند. در حال حاضر اسپیرولینا به صورت کپسول، قرص، پودر یا ماسک و کرمهای زیبایی تولید میشود و میتوان آن را به اشکال مختلف خوراکی از جمله اسموتی، سالاد، پاپ کورن و… یا به صورت کرم روی پوست مصرف کرد.
نگاهی کوتاه به تاریخچه جلبک اسپیرولینا
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چطور این جلبک که در عمق دریاها و اقیانوسها زندگی میکند، کشف شده است؟ داستان کشف جلبک اسپیرولینا تاریخچه جالبی دارد که در ادامه به صورت مختصر آن را مرور میکنیم.
آزتکها، یک تمدن باستانی در مکزیک بودند که برای نخستین بار جلبک اسپرولینا را کشف کردند! آنها با پیدا کردن این جلبک روی سنگهای دریاچههای اطراف، بخشی از آن را به عنوان یک ماده خوراکی به خانه آورند. سپس آن را با آرد مخلوط کرده و به شکل یک نان محلی مصرف کردند.
آنها این نان را یک معجزه میدانستند چرا که انرژی بدنشان را به طرز چشمگیری افزایش میداد و باعث بهبود عملکردشان در طول روز میشد. به تدریج اسپیرولینا در میان دیگر مردم هم شناخته و به سایر نقاط جهان فرستاده شد. تحقیقات دانشمندان در سال ۱۹۷۴ نشان داد که اسپیرولینا غنیترین جلبک مغذی است و میتواند به مبارزه با سوء تغذیه کمک کند.
گرچه در گذشته مصرف اصلی اسپیرولینا در داروها خلاصه میشد، اما این جلبک دریایی به تدریج راه خود را در سفره غذایی و حتی محصولات زیبایی و بهداشتی باز کرد. تا جایی که در سالهای اخیر این ماده شگفت انگیز به عنوان یکی از بهترین منابع غذایی و درمانی توسط پزشکان توصیه میشود.
ویژگیهای جلبک اسپیرولینا
یکی از سوالات اغلب افراد این است که چرا استفاده از اسپیرولینا تا این حد پرطرفدار بوده و توسط متخصصان تغذیه و زیبایی توصیه میشود؟ برخی از مهمترین ویژگیهای جلبک اسپیرولینا به شرح زیر هستند:
جلبک اسپیرولینا و کمک به کلاژن سازی
یکی از مهمترین علائم پیری پوست، شلی و افتادگی آن است که معمولا به دلیل از بین رفتن کلاژن اتفاق میافتد. جلبک اسپیرولینا با فعال کردن سلولهای فیبروبلاست، به تولید مجدد کلاژن در لایههای زیرین پوست کمک کرده و از این طریق مانع از پیری زودرس و ایجاد چین و چروکهای سطحی میشود.
از طرف دیگر جلبک دریایی اسپیرولینا حاوی مواد آنتی اکسیدانی است و با از بین بردن اثرات رادیکالهای آزاد، پوست را در طول روز شاداب و شفاف نگه میدارد.
جلبک اسپیرولینا و درمان جوش و آکنه
حتما میدانید که برخی از جوشها و آکنههای زیر پوستی به دلیل فعالیت باکتریهای مضر پوست ایجاد میشوند. خبر خوب این است که اسپیرولینا خواص ضد باکتریایی دارد و با پاکسازی ملایم سطح پوست، احتمال بروز جوش و آکنه را به حداقل میرساند.
جلبک اسپیرولینا و آبرسانی پوست
اگر پوست خشک، زبر و حتی ملتهبی دارید میتوانید از کرم های مرطوب کننده یا ماسکهای حاوی جلبک اسپرولینا برای درمان کمک بگیرید. این جلبک دریایی سرشار از ویتامین B است و علاوه بر آبرسانی عمقی پوست، سد دفاعی آن را تقویت میکند.
جلبک اسپیرولینا و رفع شوره سر
گرچه شوره سر دلایل مختلفی دارد اما اگر این عارضه به خاطر خشکی پوست کف سر برای شما اتفاق افتاده است، مصرف جلبک اسپیرولینا میتواند در رفع آن موثر باشد. همانطور که گفتیم این جلبک از اسیدهای معدنی و چرب تشکیل شده است و با تغذیه پوست سر و موها، انواع شوره و پوسته ریزی در این ناحیه را کاهش میدهد.
جلبک اسپیرولینا و کمک به کاهش وزن
جلب اسپرولینا متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در صورت مصرف منظم و اصولی به کاهش وزن و افزایش انرژی کمک میکند.
جلبک اسپیرولینا و تقویت سیستم ایمنی بدن
اسپیرولینا به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی خود به کاهش اثرات مضر رادیکالهای آزاد در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر، سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد. مصرف این جلبک زیرنظر پزشک همچنین میتواند در کاهش قند خون ناشتا موثر بوده و برای افراد دیابتی موثر باشد.
جلبک اسپیرولینا و افزایش رشد موها
به کمک ویتامین A، بتاکاروتن و اسیدهای چرب موجود در جلبک اسپیرولینا میتوانید ریزش موهایتان را تا حد قابل توجهی کاهش داده و به رشد مجدد آنها کمک کنید. تحقیقات اخیر همچنین نشان دادهاند که وجود این جلبک در شامپو و محصولات مراقبت از مو میتواند تا حد زیادی در درمان طاسی و ریزش شدید و ژنتیکی موها موثر باشد.
جلبک اسپیرولینا و بهبود سلامت دهان و دندان
همانطور که گفتیم، جلبک دریایی اسپیرولینا خواص ضد باکتری و ضد میکروبی دارد و از این طریق از تجمع پلاکهای دهان و دندان جلوگیری میکند. طبق آخرین بررسیها، این جلبک دریایی باعث کاهش قابل توجه پلاکهای دندان و التهاب لثه میشود. از این جلبک در بسیاری از محصولات بهداشتی دهان و دندان مانند خمیر دندان استفاده می شود.
جلبک اسپیرولینا و بهبود سلامت قلب
مصرف منظم این نوع جلبک کلسترول خون را تنظیم میکند، فشار خون را کاهش میدهد، علائم کم خونی را بهبود میبخشد و با پاکسازی سایر عروق خونی، سلامت قلب را افزایش میدهد.
جلبک اسپیرولینا و تقویت عضلات
اسپیرولینا در بهبود استقامت و قدرت عضلانی موثر است و میتواند خستگی ناشی از فعالیتهای شدید ورزشی را کاهش دهد.
جلبک اسپیرولینا و بهبود سلامت روان
شاید برایتان جالب باشد که بدانید خواص اسپرولینا محدود به بدن نیست و این جلبک دریایی به بهبود سلامت روان و تنظیم خلق و خو نیز کمک میکند. تحقیقات اخیر نشان داده است که اسپیرولینا با تحریک تولید هورمون شادی یا سروتونین در بدن، علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات خلقی را از بین میبرد.
جمع بندی
اسپیرولینا یک گیاه دریایی معجزه آسا است که خواص بیشماری برای پوست، مو و سایر ارگانهای بدن دارد. با این حال نباید فراموش کرد که این جلبک یک مکمل است و نباید به عنوان درمان قطعی و یا یک وعده اصلی غذایی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین توصیه میشود که پیش از مصرف مداوم این محصول، از نظر یک پزشک متخصص در این زمینه کمک گرفت.
سوالات
از آنجا که سوالات متعددی در زمینه خواص جلبک اسپرولینا وجود دارد، در ادامه به برخی از متداولترین آنها پاسخ میدهیم:
اسپیرولینا یک جلبک دریایی است که در اعماق اقیانوسها وجود دارد. این جلبک غنی از ویتامینها و مواد معدنی است و طبق آخرین تحقیقات پژوهشگران اثرات شگفت انگیزی روی بهبود سلامت کلی بدن میگذارد.
کلاژن سازی پوست، بهبود رشد موها، کاهش وزن، سلامت قلب و کنترل فشار خون برخی از مهمترین فواید جلبک اسپیرولینا به حساب میآیند.
جلبک اسپیرولینا در صورت مصرف صحیح و اصولی به کاهش جوش و آکنه، افزایش کلاژن سازی، جوانسازی پوست و رفع خشکی آن کمک میکند. جلبک اسپرولینا چیست؟
اسپیرولینا برای چی خوبه؟
خواص جلبک اسپیرولینا برای پوست چیست؟
ارسال نقد و بررسی