روش‌های شناخت شامپو مناسب انواع مو

شامپو مناسب برای انواع مو

موهای سالم از عوامل بسیار موثر بر زیبایی چهره هستند. اما سلامت نگه‌داشتن آن‌ها امری سخت و دشوار است که احتیاج به مراقبت و رسیدگی مداوم دارد. از آنجایی که داشتن موهایی زیبا و بدون آسیب به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های روزمره افراد تبدیل شده، در این مطلب سعی شده تا علاوه بر معرفی انواع مو، یکی از راه‌های رسیدگی و مراقبت به آن‌ها که انتخاب و خرید شامپو مناسب انواع مو است نیز، به صورت کامل شرح داده شود.

اننخاب شامپو مناسب برای انواع مو

یکی از راه‌هایی که بسیار در داشتن موهای زیبا و سالم موثر است، انتخاب درست نوع شامپوی مصرفی شماست. چرا که هیچ یک از محصولات مراقبت از مو به اندازه شامپو، بر حفظ سلامتی و یا جلوگیری از پیشرفت آسیب‌های آن تاثیر ندارند.

انتخاب و خرید شامپو گاهی می‌تواند بسیار گیج کننده و دشوار باشد. همچنین، باید بدانید هیچ شامپویی نیست که برای همه نوع مو مناسب باشد. پس اولین قدم در خرید شامپو این است که نوع مو خود را بشناسید و بر اساس آن یک شامپو مناسب را انتخاب کنید.

شامپو مناسب انواع مو

بهتر است بخوانید: شامپو نرم کننده مو بدون سولفات

انواع مو را بهتر بشناسید

شامپوها برای تمیزکردن پوست سر از انواع آلودگی طراحی شده‌اند، بنابراین دانستن جنس پوست سر مهم‌ترین قدم در تهیه یک شامپو مناسب برای انواع مو است. در حالی که شما ممکن است این محصولات را به عنوان پاکننده‌های مو بشناسید، اما باید بدانید که تاثیر اصلی و مستقیم شامپوها بر پوست سر می‌باشد و این نرم کننده ها هستند که مخصوص موها تولید می‌شوند.

جنس پوست کف سر در افراد مختلف به سه دسته چرب، خشک و مختلط تقسیم می‌شود. اما دسته بندی نوع و جنس موها کمی گسترده‌تر است که عموما بر اساس دسته بندی‌های زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • چرب
  • خشک
  • معمولی
  • رنگ شده و آسیب دیده
  • فر و مجعد

روش شناخت جنس پوست و مو سر

برای انتخاب یک شامپو مناسب انواع مو بهتر است ابتدا جنس پوست سر خود و سپس نوع موهای خود را بشناسید و پس از آن یک محصول را انتخاب و مصرف کنید. برای اینکار اگر مشخصات انواع جنس مو را بشناسید و مطابق آن نوع موی خود را تشخیص دهید، خرید شامپو موی سر برای شما آسان‌تر می‌شود.

جنس پوست سر و مو خود را می‌توانید به روش زیر بشناسید:

  1. در داخل حمام موهای خود را به خوبی بشویید.
  2. بعد از حمام به وسیله یک حوله تمیز رطوب موهای خود را بگیرید اما توجه داشته باشید به هیچ عنوان پوست سر را حین خشک کردن ماساژ ندهید.
  3. بعد از ۴۸ ساعت یک فرق در وسط موهای خود باز کنید.
  4. قطعه‌ای کاغذ کوچک را بر روی پوست سر خود بکشید.
  5. اگر هر دو سمت کاغذ چرب شود شما پوستی و مویی چرب دارید، اگر فقط یک سمت کاغذ چربی قابل مشاهده باشد نوع پوست سر شما معمولی است اما چنانچه کاغذ بدون هیچ چربی باشد، جنس مو و پوست سر شما خشک می‌باشد.

شامپو مناسب

انتخاب شامپو مناسب برای انواع مو

حال که نوع مو خود را متوجه شدید، برای حفظ لطافت و سلامت و همچنین جلوگیری از آسیب بیشتر به آن، بهتر است شامپو متناسبش را استفاده کنید. در ادامه می‌توانید توضیحات و توصیه‌های بیشتری را در زمینه انتخاب شامپو مناسب انواع مو مطالعه کنید.

مو چرب و شامپو مناسب آن

علت اصلی چرب بودن موها ترشحات بیش از حد غدد چربی داخل پوست که به فولیکول‌های مو وصل هستند بوده، که این مشکل گاهی ریشه در بیماری‌هایی مانند پر کاری غده فوق کلیه و یا داشتن کیست تخمدان در بانوان دارد.

این نوع موها براق هستند اما به دلیل ترشح زیاد چربی، گرد و غبار موجود در هوا را به خود جذب کرده و معمولا یک روز پس از شستشو ظاهری مات و کدر پیدا می‌کنند. علتی که باعث می‌شود این موها سالم و زیبا به نظر نرسند چربی انباشته شده بر روی سطح آن‌هاست، چربی‌ای که حتی هنگام لمس موها نیز کاملا حس می‌شود.

تا به این قسمت مشخصات موهای چرب به صورت کامل برای شما شرح داده شد. بنابراین زمان آن رسیده با گزینه‌های شامپو مناسب انواع مو چرب نیز آشنا باشید تا بتوانید از میان آن‌ها یک یا چند محصول را انتخاب کنید.

پیش از انتخاب این شامپو‌ها بهتر است بدانید بهترین نوع شامپو برای موهای چرب، محصولاتی هستند که در ترکیباتشان سولفات به کار رفته باشد. البته دقت کنید که مقدار سولفات آن نباید زیاد باشد.

همچنین این نوع موها احتیاجی به نرم کننده و شامپوهایی که سبوم یا چربی آن‌ها زیاد است، ندارند، چرا که این ترکیبات فقط باعث افزایش چربی پوست سر شما و بد حالتی موهایتان می‌شوند. اگر مو شما دارای این خصوصیات بود و قصد خرید یک شامپو مناسب برای آن را دارید محصولات زیر گزینه‌های مناسبی برای شما محسوب می‌شوند.

  • شامپو لافارر مدل Minoxi
  • شامپو دیپ سنس مناسب موهای چرب

شامپو مناسب مو چرب

شامپو مناسب برای انواع مو خشک

موهای خشک چربی طبیعی مو را ندارند و حتی بعد از شستشو نیز تا چند روز چرب نمی‌شوند؛ به همین دلیل معمولا کدر و زبرتر از موهای چرب هستند. خشک شدن موها به عوامل بسیاری می‌تواند بستگی داشته باشد که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها شرح داده شده است:

  • قرار گرفتن مو در معرض تابش طولانی مدت نور آفتاب یا وزش باد
  • استفاده بیش از حد مواد شیمیایی و محصولات آرایشی که پایه الکل دارند
  • رنگ و دکلره کردن مداوم موها
  • تغییر بی رویه مدل مو
  • استفاده مداوم از سشوار، اتو مو و سایر حالت دهنده‌ها
  • ننوشیدن آب کافی
  • استفاده از شامپوهای حجم دهنده و تقویت کننده که رطوبت پوست را از بین می‌برند
  • مصرف شامپوهای حاوی سولفات

این‌ها همه مواردی هستند که در صورت عدم رعایت آن‌ها پوست و موی سر شما بیش از حد خشک می‌شود. بنابراین اگر موی خشکی دارید، برای برگرداندن زیبایی و سلامت آن بهتر است علاوه رعایت موارد فوق، از شامپوهای نرم کننده و رطوبت رسان معتبر، استفاده کنید. برای مثال محصولات زیر جزو بهترین شامپوهای مناسب برای موهای خشک هستند.

  • شامپو روزانه لافارر مدل Moist Series

شامپو مناسب مو خشک

شامپو مناسب موهای معمولی

اغلب افراد موهای معمولی دارند، این نوع موها یک چربی کاملا متعادل دارند و اصلا خشک نیستند؛ همچنین آثار از کدری مو در آن‌ها دیده نمی‌شود. شاید بشود گفت بهترین نوع مو، همین نوع است؛ چرا که علاوه بر درخشندگی همیشگی، برای مراقبت از آن‌ها تنها نیاز است از شامپویی استفاده کنید که باعث ضخامت مو شما شود.

اگر نوع و جنس مو شما معمولی است به شما توصیه می‌شود علاوه بر اینکه از شستشو هر روزه موهایتان خودداری کنید، محصولات معتبر و با کیفیت را نیز برای شستشو یک روز در میان موهایتان مورد استفاده قرار دهید. محصولاتی مانند:

  • شامپو روزانه لافارر مدل Classic Therapy
  • شامپو ژینووا مدل Multivitamin

شامپو مناسب مو معمولی

شامپو مناسب برای انواع مو رنگ شده و آسیب دیده

استفاده مداوم از رنگ‌های مو به دلیل مواد شیمیایی موجود در آن‌ها، پس از مدتی باعث آسیب به پوست سر و ریشه موها می‌شود. بنابراین بهتر است افرادی که موهای نازک، آسیب دیده و یا دارای موخوره دارند بسیار کمتر از رنگ مو استفاده کنند. همچنین توصیه می‍شود برای رنگ کردن موها از رنگ‌ها تیره‌تر استفاده شود چرا که رنگ‌های روشن آسیب‌های بیشتری به پروتئین‌های ساختاری مو وارد می‌کنند.

در طی سال‌های اخیر با افزایش تعداد خانم‌هایی که موهای خود را دکلره یا رنگ می‌کنند، نیاز ویژه‌ای به یک محصول که علاوه بر آسیب کمتر باعث ترمیم بافت مو نیز شود، در میان محصولات مراقبت از مو بسیار احساس شد؛ بنابراین شامپوهای ویژه موهای رنگ شده و آسیب دیده، مخصوص چنین موهایی طراحی و روانه بازار شد.

نکته مهم در خرید این شامپو این است که هنگام استفاده علاوه بر از بین بردن الکتریستیه و وزی موهای شما، باید از آن‌ها در برابر اشعه‌های UV آفتاب نیز محافظت کنند؛ زیرا موهای رنگ شده بسیار شکننده و آسیب دیده هستند. این خصوصیات فقط در شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده‌ای که برندی معتبر دارند مشاهده می‌شوند که برخی از آن‌ها را در ادامه به شما معرفی می‌کنیم.

  • شامپو لافارر مدل Boost Series
  • شامپو ژوت مدل Colored & Damaged

شامپو مناسب مو رنگ شده و آسیب دیده

شامپو مناسب مو فر و مجعد

اگر شما موهای فر و مجعد دارید، برای حفظ لطافت و زیبایی آن‌ها باید از شستشو بیش از حدشان جلوگیری کنید؛ چرا که این کار باعث باز شدن کوتیکول‌های مو و خشک شدن آن‌ها می‌شود. همچنین مصرف شامپوهای بسیار قوی نیز سبب آسیب رسیدن به موهای شما خواهد شد.

بنابراین بهترین نوع شامپو برای موهای فر، آن دسته از شامپوها هستند که علاوه بر مرطوب دهی بالا، که بر وز موها تاثیر گذار است، PHای بین ۴ تا ۵ داشته باشند. چنین محصولاتی موهای شما را از تمامی آلودگی‌ها، گرد و خاک و چربی اضافه پاک می‌کنند و همچنین باعث باز شدن فر موهای شما نیز نمی‌شوند.
چند نمونه از بهترین گزینه‌های خرید بهترین شما مناسب برای مو های فر در ادامه لیست شده اند.

  • شامپو مغذی و انرژی ‌بخش مورینگا امو
  • شامپو لیمپیو مدل حجم دهنده مو

شامپو مناسب مو فر و مجعد

سوالات متداول درباره خرید شامپو مناسب انواع مو

خرید یک شامپو‌ای برای جنس مو افراد مناسب باشد دغدغه‌ایست که امروز اکثر افراد را درگیر خود کرده‌است و درباره آن سوالات بسیاری برای آن‌ها مطرح است. در ادامه برخی از پر کاربر تکرارترین آن‌ها را می‌خوانید.

بهترین شامپو مناسب برای انواع مو چیست؟

به طور کلی نمی‌شود یک محصول را برای انواع مو مناسب دانست، اگر قصد خرید یک محصول خوب برای موهایتان را دارید بهتر است قسمت مرتبط به نوع مو خود را مطالعه فرمایید.

از کجا متوجه شویم جنس مو ما چیست؟

برای اینکار یک روش بسیار ساده وجود دارد که در این مقاله به صورت کاملا دقیق توسط کارشناسان الانزا شرح داده شده‌است.