درمان خانگی بوی بد پا شامل روشهای سادهای میشود که به شما کمک میکنند تا این مشکل را به راحتی برطرف کنید. بوی بد پا معمولاً به دلیل تجمع عرق و باکتری روی پوست این ناحیه به وجود میآید و باعث ایجاد احساس خجالت در افراد خواهد شد.
اما به کمک راهکارهای درمان قطعی بوی بد پا که در این مقاله بیان خواهیم کرد میتوانید به سادگی با این مساله مقابله نمایید. اگر شما هم با این مشکل مواجه شدهاید؛ پیشنهاد میکنیم مطالعه آن را از دست ندهید.
دلیل بوی بد پا چیست؟
پاها بیش از نواحی دیگر بدن غدد تعریق دارند که در طول روز با فعالیت این غدد، بدن خنک نگه داشته میشود. در واقع تعریق پا در تمام افراد امری طبیعی است ولی در صورت وجود باکتری در این ناحیه، تعریق پا با بوی بد آزاردهندهای همراه خواهد بود.
بوی بد پا مشکلی رایج در بین بزرگسالان و ورزشکاران است؛ اما قبل از اینکه به دنبال درمان آن بروید لازم است بدانید چه عواملی باعث بروز این مشکل میشوند. برخی از علل بوی بد پا عبارتند از:
- پرکاری تیروئید
- تعریق بیش از حد
- نوشیدن بیش از حد قهوه
- تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی
- سندروم پای ورزشکار (نوعی عفونت قارچی)
- رعایت نکردن بهداشت و عدم تعویض به موقع جوراب
- ابتلا به دیابت، بروز زخم پای دیابتی و عدم درمان به موقع آن
بوی بد پا نشانه چه بیماری است؟
در پاسخ به این سوال که بوی بد پا نشانه چه بیماری است؟ با توجه به موارد فوق باید بگوییم این مساله اغلب نشانه ابتلا به بیماریهای قارچی و باکتریایی است. بدین صورت که باکتریها از عرق پوست پا تغذیه کرده و مواد شیمیایی اسیدی آزاد میکنند که دلیل اصلی بوی نامطبوع هستند.
درمان قطعی بوی بد پا چیست؟
برای رفع این مشکل در گام اول لازم است همیشه جورابهای نخی بپوشید و به هیچ عنوان بدون جوراب اقدام به پوشیدن کفش یا کتانی نکنید. چرا که جوراب با جذب عرق، بوی نامطبوع را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد. علاوه بر آن در انتخاب کفش هم دقت داشته باشید و محصولاتی را خریداری کنید که امکان تنفس را برای پا فراهم کنند.
در صورت مواجهه با بوی بد نیز میتوانید از روشهای زیر استفاده نمایید:
درمان خانگی بوی بد پا با لایه برداری
استفاده از لایه بردارهای مخصوص پا علاوه بر رفع بوی نامطبوع میتواند به از بین بردن پوستهای مرده و لایههای زمخت نیز کمک کند. یکی از بهترین محصولات در این زمینه، اسکراب پا ژنوبایوتیک است که حاوی ذرات سنگ آتشفشانی و عصارههای اسطوخودوس و شی باتر میباشد.
این محصول دارای ضمن برخورداری از خواص آنتی باکتریال و ضد باکتری، از تکثیر قارچ و میکروب در این ناحیه جلوگیری میکند و رایحه ملایم و آرامش بخشی دارد.
رفع بوی بد پا با جوش شیرین
جهت رفع بوی بد پا با جوش شیرین میتوانید به دو روش مختلف عمل کنید. اولین روش آن است که هنگام شب دو قاشق غذاخوری از این ماده را در کفشهای خود بریزید و صبح آن را کاملاً پاک کنید. به این ترتیب رطوبت و بوی بد کفش از بین خواهد رفت.
درمان بوی بد پا با جوش شیرین نیز به این شکل است که دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را در دو لیتر آب گرم حل کنید و پاها را به مدت ۲۰ دقیقه در آن بگذارید. پس از گذشت این مدت زمان، پاهایتان را با آب سرد شستشو داده و با حوله تمیز خشک کنید.
درمان بوی بد پا با حنا
حنا با داشتن خواص ضد باکتریایی، تاثیر بسزایی در رفع بوی ناخوشایند پا دارد. جهت درمان بوی بد پا با حنا میتوانید به طور منظم آن را به پاها بزنید و پس از گذشت چند دقیقه به خوبی شستشو دهید. به کمک این روش میتوانید از رشد باکتریها جلوگیری کنید، اما ممکن است پوست پا و ناخنهای شما رنگ حنا را به خود بگیرند.
رفع بوی بد پا با سرکه
مقداری سرکه سیب یا سرکه سفید را با دو برابر آب مخلوط کرده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پاها را در آن قرار دهید. البته اگر هر گونه زخم، بریدگی یا خراش در ناحیه پاها دارید، نباید از روش رفع بوی بد پا با سرکه استفاده کنید؛ چرا که ممکن است باعث تحریک این جراحات شود.
درمان بوی بد پا با نمک اپسوم
نمک حمام یا نمک اپسوم نوعی لایه بردار طبیعی است که به جذب رطوبت و بستن غدد عرق کمک میکند. کافیست نصف لیوان نمک حمام را در یک لگن آب گرم بریزید و پاها را به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید. سپس آنها را آبکشی و کاملاً خشک کنید.
چای سیاه و رفع بوی بد پا
اسید تانیک موجود در چای سیاه، باکتریهای مولد بوی بد را از بین برده و با بستن منافذ پوست موجب کاهش تعریق این ناحیه خواهند شد. کافیست دو عدد چای سیاه کیسهای را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید و سپس آن را با دو لیتر آب رقیق نمایید.
پس از خنک شدن این محلول، پاها را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آن قرار دهید. این کار را هر روز تا زمان رفع کامل بوی بد پا تکرار نمایید.
اسپری خوشبو کننده پا
برای اینکه یک اسپری خوشبو کننده پا خانگی بسازید به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- ۱۲۰ میلیلیتر آب جوش
- ۲ قاشق غذاخوری مریم گلی
- ۴ قاشق غذاخوری هاماملیس
- ۱۰ قطره اسانس روغنی اسطوخودوس
مریم گلی را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش دم کرده، سپس از صافی رد کنید و اجازه دهید خنک شود. هاماملیس و اسانس اسطوخودوس را به آن اضافه کرده و در یک بطری اسپری بریزید. شما میتوانید پس از حمام یا هر زمان که نیاز داشتید این محلول را روی پاها اسپری کنید تا خوشبو شوند.
توجه داشته باشید که این اسپری را در یخچال نگهداری کنید، پس از هر بار استفاده آن را خوب تکان دهید و ظرف ۱۰ روز نیز از آن استفاده نمایید.
استفاده از نشاسته ذرت
پودر نشاسته ذرت با جذب ذرات عرق، از بروز بوی بد جلوگیری میکند. کافیست یک تا دو بار در روز مقداری از آن را روی پاها پاشیده و سپس جوراب بپوشید.
سوالات متداول درباره درمان خانگی بوی بد پا
در این مطلب اطلاعات کاملی را در خصوص علل و روشهای درمان بوی بد پا در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم بتوانید به کمک مطالعه آن این مشکل آزاردهنده را به راحتی برطرف نمایید. در ادامه نیز به سوالات پرتکرار کاربران پاسخ خواهیم داد:
علت بوی بد پا چیست؟
پرکاری تیروئید، تعریق بیش از حد، نوشیدن بیش از حد قهوه، تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی، سندروم پای ورزشکار، رعایت نکردن بهداشت و عدم تعویض به موقع جوراب برخی از علل بروز این مشکل هستند.
درمان بوی بد پا با جوش شیرین چگونه است؟
در این مطلب میتوانید چگونگی استفاده از جوش شیرین را برای رفع بوی بد پا مطالعه کنید؛ آن را از دست ندهید.
ارسال نقد و بررسی