پا یکی از اعضای مهم و پرکاربرد بدن انسان است که نباید مورد بیتوجهی قرار بگیرد و باید برای مراقبت از پوست پا مخصوصا پوست کف پا به دنبال راهکارها و روشهایی بود. صاف و نرم بودن پوست پا نیز یکی از معیارهای زیبایی است که بانوان باید حتما به آن توجه کنند و نسبت به خشکی پوست و ترکهای ایجاد شده در کف پا بیتفاوت نباشند. در طول روز بیشترین فشار و سختی به پا وارد میشود و همین موضوع باعث شده که زودتر از اعضای دیگر بدن دچار خشکی یا ترک پوستی شود و به همین علت برای جلوگیری و درمان این مشکلات نیاز به استفاده از محصولات مراقبت از بدن است. در این مطلب میخواهیم ابتدا به بررسی علل ایجاد ترک پا و روشهای جلوگیری از آن بپردازیم و در آخر روشهای درمان آن را همراه با معرفی کرمهای درمان ترک پا بیان کنیم.
فهرست مطالب
علل ایجاد ترک پا
ترک خوردن پوست کف پا مانند بسیاری از مشکلات پوستی دیگر اعضای بدن میتواند بر اثر عوامل مختلفی به وجود آید. پوست پا به علت آن که روزانه ساعات زیادی را در تماس با کفش و جوراب و تحت فشار همه وزن بدن قرار دارد و فضای داخل کفش بسیار گرم و مرطوب است باعث میشود آب پوست پا کاهش یابد و نسبت به پوست دیگر اعضای بدن ضخیمتر شود، بنابراین اگر به خوبی از پوست پا مراقبت نشود بعد از مدتی پوست نواحی کف و پاشنه خشک و شکننده میشوند و در نهایت ترکهای پوستی در آن نواحی به وجود میآید. این عارضه پوستی که با عنوان ترک پا شناخته میشود با خشک و ضخیم شدن کف پا باعث افزایش سلولهای مرده میشود که با خارش و سوزش و التهاب همراه خواهد بود. علاوهبر همه این موارد این ترکهای ایجاد شده در پاشنه پا ظاهری بسیار ناخوشایند را برای پا ایجاد میکنند.
همچنین بخوانید: روتین مراقبت از پوست چیست
ترک پا و شستشودهندهها
پوست پا هم مانند پوست اعضای دیگر بدن بر اثر شستشوی زیاد و استفاده از صابونهای نامناسب به مروز زمان رطوبت و چربی خود را از دست میدهد و خشک میشود. اگر از این خشکیها مراقبت نشود ترک پا ایجاد میشود. از طرفی اهمیت ندادن به بهداشت و نظافت پا نیز میتواند منجر به ایجاد ترک پا شود، با تجمع میکروبها بر روی سطح پوست، پوست کم کم ضخیم و خشن میشود و در نهایت ترک میخورد.
ترک پا و اگزما
یکی از عواملی که میتواند منجربه ایجاد ترک پا شود بیماری اگزما است که آن یک بیماری همراه با التهابات پوستی و خشکی شدید و سوزش و خارش میباشد. توجه داشته باشید که ترکهای ایجاد شده در کف پا بر اثر بیماری اگزما را نباید با یک خشکی ساده پوستی یکی بدانید و باید هرچه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید.
ترک پا و بیماریها
بیماریهای زمینهای و وراثتی مانند دیابت، کم کاری تیروئید و سو تغذیه نیز میتوانند باعث خشکی پوست و ترک خوردن پوست پاشنه پا شوند. این بیمارها با کمبود ویتامین A و اسیدهای چرب ضروری (لفا لینولئیک و گاما لینولئیک) مواجه میشوند و از خشکی پوست رنج میبرند.
ترک پا و عفونتها
اگر خشکی و ترک پا با سرعت زیادی افزایش یابد و ناخنها و پوست اطراف ناخن را نیز درگیر کند، عفونتهای قارچی و باکتریایی میتواند از علل ایجاد آن ترکها باشد.
اگر اطمینان حاصل شد که هیچ کدام از این بیماریها و مشکلات از عوامل بروز خشکی پوست پا و ایجاد ترک نیستند میتوان علل دیگری از قبیل افزایش سن و تغییرات هورمونی و متابولیکی و یائسگی، آب و هوا، کمبود آب بدن، وزن بالا، زیاد ایستادن، راه رفتن بر روی موکت، پوشیدن کفش نامناسب، کمبود ویتامین و عادتهای اشتباه در حمام را مسبب ترک پا دانست.
پیشگیری از ترک پا
با رعایت مواردی که اشاره میکنیم میتوانید تا جایی که امکان داشته باشد از ایجاد خشکی و ترک در پا جلوگیری کنید:
- رعایت اصول بهداشتی
- تغییر رژیم غذایی (نوشیدن آب کافی، مصرف غذاهایی حاوی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت پوست)
- استفاده از کرم مرطوب کننده و آبرسان مخصوصا بعد از شستشو
- استفاده از کفش و جوراب مناسب
- عدم شستشو با صابون و آب داغ
- چرب کردن روزانه با وازلین
- استفاده از سنگ پا (در صورت داشتن بیماری پسوریازیس نباید از سنگ پا استفاده کرد)
درمان ترک پا
یکی از راههای درمان ترک پا روشهای خانگی است و علاوهبر آن میتوان با استفاده از کرمهای مخصوص ترک پا این عارضه پوستی را نیز درمان کرد.
- پارافین و روغن نارگیل، هفتهای دوبار برای یک ساعت میتوانید از این وکس ترکیبی برای درمان ترک پا استفاده کنید. این روش برای بیماران دیابتی و دارای گردش خون ضعیف منع استفاده دارد.
- آب گرم و سنگ پا، بعد از ۱۰دقیقه قرار دادن پاها درون آب گرم پوست نرم شده آن را با یک سنگ پا لایهبرداری کنید و سلولهای مرده را جدا کرده و در انتها از کرم و لوسیون بدن یا روغنهای گیاهی (کرچک، خردل، زیتون، نارگیل و یا کنجد) استفاده کنید و با ماساژ دادن اثربخشی آنها را افزایش دهید.
- گلیسیرین و گلاب، این ترکیب جادویی به علت آنکه حاوی انواع ویتامینها و آنتیاکسیدانها همراه با خواص نرمکنندگی و ضدالتهابی است میتواند درمان موثری برای ترک پا باشد.
- آب و عسل، هر روز پاهای خود را برای ۲۰ دقیقه درون مخلوط آب و عسل قرار داده و پاشنه پا را ماساژ دهید و در انتها پاها را خشک کنید تا نتیجه مطلوبی در درمان ترک پا داشته باشد.
- کرمهای ترک پا، این کرمها بر پایه ترکیبات کرایولیتیک و نرمکنندههای قوی و لایهبرداری میباشند که باید متناسب با نوع پوست و میزان خشکی و ترک پا استفاده شوند. یک کرم ترک پای خوب باید دارای خاصیت پوشانندگی قوی، رطوبترسانی بالا، جذب بالا و حاوی ترکیبات آنتیباکتریال باشد. کرم محافظ پای عسل جی، کرم ترک پای سینره، کرم ضد ترک پای کامان و کرم ترک دست و پای دکتر ژیلا از جمله کرمهای مطرح در بازار برای درمان ترک پا هستند.
همچنین بخوانید: بهترین سفت کننده ی پوست صورت
فروشگاه اینترنتی الانزا و کرمهای ترک پا
یکی از ارائه دهندگان محصولات بهداشتی و مراقبتی پوست و مو فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی الانزا است. اگر شما دارای ترک پا هستید، میتوانید با مراجعه به این سایت و سفارش کرم ترک پای مناسب خود با اطمینان خاطر از اصالت محصول به درمان ترک و خشکی کف پای خود بپردازید.
ارسال پاسخ