علت ترک پا و روش های درمان آن

ترک پا چیست

اطلاع از علت ترک پا ، کمک زیادی به جلوگیری از ایجاد آن و پیدا کردن روش درمانی مناسب به شما خواهد کرد. در واقع پاها یکی از اعضای مهم بدن هستند که شاید نسبت به دیگر نواحی، کمتر مورد توجه و مراقبت قرار بگیرند. ترک کف پا یکی از مشکلات شایع در خانم‌ها، آقایان و حتی کودکان است که به واسطه برخی عادت‌ها تشدید می‌شود.

در این مقاله قصد داریم علت ضخیم شدن پوست کف پا را برای شما شرح دهیم و برایتان توضیح دهیم که به چه علت پوست این ناحیه دچار ترک می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای آن با ما همراه باشید.

علت ترک پاشنه پا چیست؟

در پاسخ به این سوال که اصلی‌ترین علت ترک پاشنه پا چیست ؟ باید بگوییم به دلیل فشار و سختی زیادی که در طول روز روی پاها وارد می‌شود، پوست این ناحیه بیش از سایر نواحی بدن دچار خشکی خواهد شد.

هنگامی که راه می‌روید یا مشغول انجام فعالیت‌های روزمره‌تان هستید، تمام وزن بدن روی پاشنه‌های پا قرار دارد؛ در نتیجه چربی که زیر پوست این ناحیه وجود دارد، پخش شده و خشکی پا ایجاد خواهد شد.

هنگامی که پاها بیش از حد خشک شوند، شکاف یا ترک پا ایجاد می‌شود و ممکن است با خونریزی نیز مواجه شوید. علاوه بر آن شکاف‌های عمیق پاشنه پا، امکان ورود ویروس‌ها و باکتری‌ها به بدن را فراهم می‌کنند و این امر منجر به ابتلای شما به عفونت و بیماری‌های دیگر خواهد شد.

علت ترک پاشنه پا چیست

مهم‌ترین علل ترک پاشنه پا عبارتند از:

ژنتیک

بعضی از افراد به صورت ژنتیکی بیشتر از دیگران مستعد خشکی، ضخیم شدن پوست و ایجاد پینه در پاشنه پا هستند که این عوامل منجر به ترک پا می‌شوند.

مرطوب نکردن پاها

یکی از شایع‌ترین علل ترک پاشنه پا ، عدم استفاده از کرم و لوسیون پا مناسب است. چرا که در این ناحیه از پوست، غدد عرق نسبتاً کمی وجود دارند و خاصیت ارتجاعی آن نیز بسیار کم است. بنابراین در صورت عدم استفاده از محصولات مرطوب کننده به سرعت خشک، زبر و ترک خورده خواهد شد.

استفاده از صندل یا کفش باز

علت ضخیم شدن پوست کف پا در خانم‌ها، پوشیدن صندل یا کفش‌های باز است؛ چرا که این مدل کفش‌ها باعث می‌شوند چربی زیر پاشنه به طرفین منبسط شود و احتمال بروز ترک افزایش یابد. پس توصیه می‌کنیم هنگام پوشیدن کفش‌های باز، به صورت منظم از پاهایتان مراقبت نمایید.

علت ضخیم شدن پوست کف پا

اگزما و خشکی پوست

علت دیگر ترک خودن کف پا، ابتلا به اگزما است که در آن پوست کل بدن دچار التهاب، خشکی شدید، سوزش و خارش می‌شود. البته لازم است بدانید اگر علت ترک پا شما اگزما باشد، نباید آن را مثل یک خشکی ساده پوست ببینید و باید هرچه سریع‌تر برای درمان آن اقدام کنید.

ابتلا به برخی بیماری ها

بعضی از بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیایت، کم‌کاری تیروئید و سوء تغذیه می‌توانند باعث خشکی پوست و در نتیجه ایجاد ترک در پاشنه پا شوند. چرا که با ابتلا به این بیماری‌ها، شما با کمبود ویتامین A و اسیدهای چرب ضروری (آلفا لینولئیک و گاما لینولئیک) مواجه می‌شوید و این امر یکی از علل ترک پاشنه پا است.

عفونت‌های قارچی و باکتریایی

در صورتیکه خشکی و ترک پای شما با سرعت زیادی در حال گسترش باشد و پوست اطراف ناخن و ناخن‌ها را نیز درگیر کند، می‌توان گفت علت اصلی آن عفونت‌های قارچی و باکتریایی هستند. در صورت مواجهه با این مشکل توصیه می‌کنیم هرچه سریع‌تر به یک متخصص پوست برای درمان مراجعه نمایید.

استفاده از شوینده نامناسب

پوست پا هم مانند دیگر نواحی بدن بر اثر شستشوی بیش از حد و استفاده از صابون‌های نامناسب به مرور زمان چربی و رطوبت طبیعی خود را از دست داده و دچار خشکی می‌شود. در صورتیکه به موقع این مشکل را برطرف نکنید، ترک پا ایجاد خواهد شد.

بهتر است بخوانید:
بهترین شامپو بدن برای پوست های خشک

علاوه بر این، علت ترک پا می‌تواند ناشی از اضافه وزن، بارداری، حمام طولانی با آب داغ، سرپا ایستادن طولانی مدت، پیری پوست، هوای سرد زمستان، کم‌آبی بدن، ننوشیدن آب به میزان کافی و … نیز باشد.

کمبود چه ویتامینی باعث ترک کف پا میشود؟

علاوه بر موارد بالا، نرسیدن برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی به بدن نیز باعث بروز این مشکل می‌شود. اگر می‌پرسید کمبود چه ویتامینی باعث ترک پا میشود ؟ باید بگوییم مهم‌ترین آن‌ها ویتامین C است. این ویتامین با داشتن قدرت آنتی اکسیدانی، از پوست در برابر عوامل آسیب‌زا محافظت می‌کند.

همچنین ویتامین C باعث افزایش سنتز کلاژن و الاستین در پوست می‌شود. کلاژن، عروق خونی زیر پوست را تقویت و بافت پوست را بهبود می‌بخشد. الاستین نیز موجب ایجاد ضخامت، افزایش خاصیت ارتجاعی پوست، محافظت از آن و ترمیم سلول‌های پوستی خواهد شد.

در نتیجه کمبود این ویتامین، بدن شما رطوبت مورد نیاز خود را از دست داده و کم‌آبی بدن نیز باعث خشکی پوست و ایجاد ترک در پاشنه پا و حتی دست‌ها خواهد شد.

کمبود چه ویتامینی باعث ترک کف پا میشود

برخی دیگر از ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها منجر به ترک کف پا می‌شود عبارتند از:

  • ویتامین E
  • ویتامین A
  • ویتامین B3
  • زینک
  • امگا ۳

محصولات مناسب برای درمان ترک پا کدامند؟

قبلاً در مقاله ۱۰ روش برای درمان خانگی ترک پا ، راه حل‌هایی را برای برطرف کردن این مشکل در خانه بیان کردیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را بخوانید. اما استفاده از محصولات بهداشتی مناسب، یکی از سریع‌ترین روش‌های درمان ترک پا است.

بهتر است بخوانید:
همه چیز درباره ماسک پا

برخی از این محصولات عبارتند از:

کرم ترک پا ژنوبایوتیک

این کرم ترک پا از برند ژنوبایوتیک ، برای نرم و مرطوب کردن خشکی، زبری و ترک‌های ناحیه پاشنه پا، زانو و آرنج مناسب است. این محصول حاوی کره انبه طبیعی و سالیسیلک اسید بوده و با لایه‌برداری، ضخامت پوست را برطرف می‌سازد.

کرم رفع ترک پا دیپ سنس

این محصول از برند دیپ سنس حاوی موم زنبور عسل، اسید لاکتیک، اوره، روغن آملا و عصاره میوه‌های استوایی بوده و تاثیرات فوق‌العاده‌ای در رفع خشکی، پینه و ترک نواحی مختلف پوست به ویژه پاشنه پا دارد. کرم ترک پا دیپ سنس خاصیت لایه برداری دارد و سلول‌های مرده و آسیب دیده پوست را از بین خواهد برد.

ژل ضد ترک پا لافارر

ژل ضد ترک پا از برند لافارر با داشتن اوره، ۱۰ تا ۱۵ درصد لایه بردای موثر انجام می‌دهد و با برداشتن پوست‌های ضخیم و مرده، علاوه بر رفع ترک‌های پا باعث روشن شدن پوست این ناحیه نیز خواهد شد.

کرم ترک پا سی گل

این محصول از برند سی گل ، بهترین گزینه برای حفظ رطوبت پوست، بازسازی آن، پیشگیری از ایجاد ترک پا و کمک به درمان آن است. کرم ترک پا سی گل حاوی گلیسیرین، آلانتوئین، اسید سالیسیلک، ویتامین E و عصاره‌های گیاهی موثر است و خواص ضد قارچ و ضد باکتری دارد.

سوالات متداول درباره علت ترک پا

در این مقاله توضیح دادیم که علت ترک پاشنه پا چیست و در ادامه نیز چند محصول مناسب را برای درمان این مشکل معرفی کردیم. در این بخش به برخی از سوالات پرتکرار کاربران در این زمینه پاسخ خواهیم داد:

علل ترک پاشنه پا کدامند؟

علت ضخیم شدن پوست کف پا و ترک خوردن آن می‌تواند ژنتیک، عدم استفاده از مرطوب کننده، پوشیدن صندل یا کفش باز، اگزما، ابتلا به برخی بیماری‌ها و ... باشد که در این مقاله آن‌ها را توضیح داده‌ایم.

کمبود چه ویتامینی باعث ترک کف پا میشود؟

کمبود ویتامین‌های C، E، A، B3، زینک و امگا باعث بروز ترک پا و تشدید آن خواهد شد.