روش های مراقبت از پوست کودک و نوزاد

روش های مراقبت از پوست کودک و نوزاد

اطلاع از روش های مراقبت از پوست کودک موضوع مهمی است که شاید تا به امروز کم‌تر به آن توجه کرده باشید. طبق گفته متخصصان، سطح پوست نوزاد طی یک سال اول زندگی به تکامل ادامه می‌دهد و در این دوران لازم است از پوست او مراقبت کافی انجام دهید تا دچار آسیب نشود.

در این مطلب درباره چگونگی مراقبت از پوست کودکان با شما صحبت می‌کنیم و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار می‌دهیم. پس اگر نگران سلامت فرزند دلبندتان هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تفاوت پوست کودکان با افراد بزرگسال در چیست؟

معمولاً در ۳ تا ۴ سال اول زندگی، پوست کودک دارای عملکرد کاملی نیست و تفاوت‌های آشکاری با پوست بزرگسالان دارد. در واقع ضخامت لایه اپیدرم پوست در این دوران بسیار کم‌تر از افراد بالغ است و همین امر باعث می‌شود تا پوست در برابر آسیب‌های خارجی حساس‌تر باشد.

علاوه بر این، غدد تولید کننده عرق و چربی در کودکان تکامل نیافته است. از این رو پوست آن‌ها نازک است و در مواجهه با انواع محصولات بهداشتی ، پودر لباسشویی یا حتی جنس لباس به سرعت واکنش نشان می‌دهد و ممکن است دچار حساسیت شود.

روش های مراقبت از پوست کودک یا نوزاد شامل چه مواردی است؟

حالا که می‌دانید تفاوت پوست کودکان با افراد بالغ در چیست، حتماً متوجه شده‌اید که پوست لطیف و حساس آن‌ها، نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد تا در آینده دچار مشکل نشود. در این بخش برایتان روش های مراقبت از پوست کودک را بیان می‌کنیم:

روش های مراقبت از پوست کودک

جلوگیری از خشکی پوست

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای مراقبت از پوست فرزندتان باید انجام دهید، رطوبت رسانی دائمی به آن است. چرا که همانطور که در بالا اشاره کردیم، غدد چربی در پوست کودکان تکامل نیافته است. با انجام کارهای زیر می‌توانید به سادگی از خشکی پوست کودک و نوزاد جلوگیری کنید:

بهتر است بخوانید:
معرفی بهترین لوسیون بدن برای نوزاد و کودک

حمام کمتر

آب باعث از بین رفتن چربی پوست می‌شود؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم استحمام کودکان را به حداقل برسانید و به جای آب داغ نیز از آب گرم به همراه یک شامپو بچه ملایم استفاده کنید. علاوه بر این، زمان طولانی را برای استحمام کودک صرف نکنید و به ۱۰ دقیقه اکتفا نمایید.

استفاده از مرطوب کننده

استفاده از یک لوسیون بدن بچه ، باعث نرم شدن پوست او و پیشگیری از خشکی آن خواهد شد. پیشنهاد می‌کنیم بعد از هربار استحمام و خشک کردن بدن، یک لایه نازک از کرم را بمالید و اجازه دهید به صورت کامل جذب شود.

برای مراقبت از پوست صورت نوزاد نیز از یک کرم بچه گانه ملایم و ضد حساسیت، دو تا سه بار در روز استفاده کنید.

جلوگیری از عرق سوز شدن

عرق سوز شدن در میان کودکان آمار بالایی دارد و معمولاً در ۹۰ درصد آن‌ها اتفاق می‌افتد؛ اما با رعایت نکات ساده زیر می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد:

  • پوشاندن لباس‌های نرم و نخی
  • عدم استفاده از پودر بچه (پودر بچه با مسدود کردن منافذ پوست باعث عرق سوز شدن می‌شود)
  • شستشوی پوست با آب نسبتاً خنک (به ویژه پوست نواحی فک و گردن که مستعد عرق سوز شدن هستند)

جلوگیری از عرق سوز شدن پای نوزاد

مراقبت از پوست کودکان در تابستان با ضد آفتاب

برای مراقبت از پوست کودکان در تابستان ، حتماً از یک ضد آفتاب بچه گانه با SPF مناسب استفاده کنید و ۱۵ دقیقه قبل از خروج از منزل، آن را به تمام قسمت‌های بدن کودکتان که در معرض نور خورشید است، بزنید. علاوه بر این، هر چند ساعت یک بار ضد آفتاب را تجدید کنید.

بهتر است بخوانید:
معرفی ۱۰ محصول از بهترین ضد آفتاب بچگانه

ماساژ بدن کودک

ماساژ دادن بدن کودک با استفاده از روغن بچه ، نه تنها باعث نرم شدن پوست و تامین رطوبت آن می‌شود؛ بلکه به آرامش کودک و افزایش کیفیت خواب او نیز کمک شایانی خواهد کرد. علاوه بر آن، بهبود گردش خون، تنظیم الگوی خواب، رفع مشکلات معده و کاهش اضطراب نیز از مزایای ماساژ کودک به شمار می‌آید.

بهترین زمان برای ماساژ کودک قبل از خواب یا بعد از استحمام است. برای مراقبت از پوست حساس نوزاد ، قبل از ماساژ ناخن‌هایتان را کوتاه و زیور آلات را از دستتان خارج کنید. همچنین سعی کنید دستانتان گرم، تمیز و خشک باشد.

ماساژ بدن کودک برای مراقبت از پوست حساس نوزاد

نکات مهم برای مراقبت از پوست حساس نوزاد و کودک

برای مراقبت از پوست حساس نوزاد ، توصیه می‌کنیم علاوه بر تهیه محصولات بهداشتی کودک با کیفیت و اصل، به نکات زیر نیز توجه نمایید.

استفاده محصولات فاقد عطر، رنگ و مواد نگهدارنده

پوست کودکان در برابر مواد شیمیایی، به شدت آسیب‌پذیر است و به همین دلیل توصیه می‌کنیم از محصولاتی برای آن‌ها استفاده کنید که فاقد عطر، اسانس، رنگ و مواد نگهدارنده باشند.

شستشوی لباس با شوینده مناسب

همانطور که محصولات بهداشتی کودکان باید فاقد اسانس باشند، شستشوی لباس‌های او نیز باید با شوینده‌های مخصوص کودکان که بدون عطر و مواد مضر است، انجام شود. چرا که ذرات باقی‌مانده روی سطح لباس به پوست فرزندتان منتقل می‌شوند و مشکلاتی نظیر حساسیت و خارش ایجاد خواهند کرد.

تعویض به موقع پوشک

سهل‌انگاری در تعویض به موقع پوشک بچه ، می‌تواند باعث ایجاد حساسیت یا سوختگی پای کودک شود که این مساله به مرور زمان و در صورت عدم درمان، باعث بروز مشکلات جدی خواهد شد. توصیه می‌کنیم بعد از هربار دفع مدفوع، حتماً پوشک را تعویض کنید.

در ابتدای تولد ممکن است این اتفاق به ۱۲ بار در طول روز هم برسد. علاوه بر این، پس از هربار تعویض پوشک، ناحیه را بشویید و با استفاده از یک کرم مانند کرم محافظ پای بچه آردن، پوست این ناحیه را ماساژ دهید تا از ادرار سوختگی جلوگیری کنید.

بهتر است بخوانید:
بهترین شامپو بدن کودک کدام است؟

سوالات متداول درباره روش های مراقبت از پوست کودک

در این مقاله همه نکات مهم درباره چگونگی مراقبت از پوست کودکان را برای شما عزیزان بیان کردیم تا بتوانید به راحتی از پوست فرزندتان محافظت نمایید. اما با توجه به تنوع بالای محصولات و حساسیت و آسیب‌پذیری پوست کودک، ممکن است باز هم پرسش‌هایی برایتان ایجاد شود که ما در این بخش به متداول‌ترین آن‌ها پاسخ داده‌ایم:

روش های مراقبت از پوست کودک شامل چه مواردی است؟

جلوگیری از خشکی پوست، جلوگیری از عرق سوز شدن، استفاده از ضد آفتاب و روغن بچه از مهم‌ترین روش‌های مراقبتی پوست کودکان و نوزادان هستند.

چه محصولاتی برای کودکان مناسب است؟

محصولات بهداشتی مخصوص کودکان، باید فاقد عطر، اسانس، رنگ و مواد نگهدارنده باشد تا باعث آسیب به آن‌ها و ایجاد حساسیت نشود.