پیدا کردن دلیل ریزش ابرو اولین و مهمترین گام برای درمان این مشکل است. به طور کلی بر اثر عوامل مختلفی از قبیل اختلالات هورمونی، آلوپسی، مصرف برخی داروها، رژیم غذایی نامناسب، استرس، پسوریازیس و … ممکن است دچار ریزش و کمپشتی ابروها شوید.
در این مطلب میخواهیم درباره علت ریزش ابرو در نوجوانی، جوانی، زنان و مردان صحبت کنیم و اطلاعات جالبی را در این خصوص در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اگر شما هم به تازگی با این مشکل مواجه شدهاید پیشنهاد میکنیم مطالعه آن را از دست ندهید.
دلایل ریزش و کمپشتی ابروها
ابروها به عنوان قاب صورت و چشمها، نقش مهمی را در زیبایی و جذابیت ظاهری افراد ایفا میکنند؛ از این رو ریزش آنها دغدغه مهم بسیاری از افراد است. در این بخش رایجترین دلیل ریزش ابرو در مردان و زنان را بیان خواهیم کرد:
اختلالات غده تیروئید
این مشکل ممکن است ناشی از عدم تعادل هورمونی، به ویژه هورمونهای تیروئیدی ایجاد شود. بنابراین در پاسخ به سوال چه بیماری باعث ریزش ابرو میشود باید بگوییم پرکاری یا کم کاری تیروئید عامل اصلی آن است. البته این نوع ریزش معمولاً موقتی بوده و با دریافت دارو و بازگشت هورمونها به سطح نرمال، موها به حالت طبیعی خود بازمیگردند.
ریزش ابروی ناشی از تیروئید، بیشتر روی ناحیه یک سوم بیرونی ابرو که نازکترین بخش آنها است رخ میدهد و این ناحیه را کمپشت خواهد کرد.
ابتلا به بیماریهای خود ایمنی
در بیماریهای خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلولهای بدن را مورد حمله قرار میدهد و در برخی موارد نادر، موجب آسیب زدن به سلولهای موثر در رشد مو میشود. این امر در نهایت موجب نازک شدن ابرو، ریزش سکهای یا حتی ریزش کامل ابرو خواهد شد.
برخی از این بیماریها عبارتند از:
- آلوپسی یا طاسی
- آلوپسی فیبروزان فرونتال
- لوپوس اریتماتوز دیسکوئید
- طاسی یونیورسالیس
بیماریهای پوستی، علت خارش و ریزش ابرو
گاهی علت خارش و ریزش ابرو ابتلا به بیماریهای پوستی است. این بیماریها موجب خارش، پوستهریزی، التهاب و حتی بثورت پوستی میشوند که همه این عوامل در صورت بروز در ناحیه اطراف ابروها، به ریزش تارهای آن منجر خواهد شد.
اما آیا میدانید چه بیماری باعث ریزش ابرو میشود؟ یکی از این بیماریها درماتیت آتوپیک یا اگزما است که با ایجاد التهاب، قرمزی، خارش، ترشح و تحریک پوست نمایان میشود. علاوه بر آن بیماری پسوریازیس نیز موجب بروز لکههای قرمز، ضخیم و دردناک در نواحی مختلف بدن شده که موجب انسداد فولیکولهای مو و توقف رشد ابرو خواهند شد.
بارداری و زایمان، علت ریزش ابرو زنان
رایجترین علت ریزش ابرو زنان تغییرات هورمونی در دوران بارداری و زایمان است. جالب است بدانید گاهی این تغییرات موقتی هستند و بعد از زایمان به حالت اولیه بازمیگردند؛ اما در برخی موارد ممکن است به طور دائمی باشند که با استفاده از محصولات مراقبت از مژه و ابرو درمان خواهند شد.
ضربه و آسیبهای فیزیکی، دلیل ریزش ابرو در مردان و زنان
ایجاد زخم و جراحت یا شکستگی در ابرو میتواند موجب آسیب به پوست این ناحیه و ریزش موهای آن شود. اگر بر اثر ضربه، ریشههای مو آسیب دیده باشند متاسفانه توانایی رشد را از دست داده و دیگر رشد نخواهند کرد. علاوه بر آن تماس طولانی مدت با اشعه UV ، X و سایر اشعهها نیز ممکن است به ریزش ابرو منجر شود.
ریزش ابرو عصبی
شایعترین علت کمپشتی ابروها، ریزش ابرو عصبی است. استرس و فشار روحی طولانیمدت اثرات مخربی روی فولیکولهای موی سر و ابرو میگذارد و موجب تسریع ریزش ابرو خواهد شد.
تماس مداوم با محصولات آرایشی، علت ریزش ابرو در جوانی
استفاده مداوم و نادرست از لوازم آرایشی مانند مداد ابرو، ژل و صابون ابرو میتواند علت ریزش ابرو در جوانی باشد. اگر از این محصولات استفاده میکنید بهتر است آنها را از برندهای معتبر و شناخته شده تهیه کرده و دفعات استفاده از آن را نیز محدود نمایید.
تغییرات هورمونی، علت ریزش ابرو در نوجوانی
با ورود به سن نوجوانی و دوران بلوغ، هورمونهای بدن دستخوش تغییراتی میشوند که تاثیر مستقیمی روی تمام ارکان بدن خواهند داشت. علاوه بر آن با ورود به دوران یائسگی یا استفاده از برخی روشهای جلوگیری از بارداری نیز موجب تغییرات هورمونی و ریزش ابرو در سنین مختلف میشوند.
دلیل ریزش ابرو بعد از لیفت
لیفت ابرو به روشهای مختلفی انجام میگیرد که به دو دسته جراحی و موقتی تقسیم میشوند؛ دلیل ریزش ابرو بعد از لیفت با جراحی، مصرف داروهای بیهوشی است. اما لیفت موقت ابرو که در سالنهای زیبایی با کراتین، صابون و مواد شیمیایی دیگر انجام میشود نیز ممکن است باعث ریزش شود.
علت ریزش ابرو بعد از لیفت موقت میتواند استفاده از مواد بیکیفیت، عدم مهارت فرد، انجام پیاپی این کار و … باشد. در واقع مواد شیمیایی روی پیازهای ابرو تاثیر میگذارند و بعد از گذشت مدت زمان کمی آنها را تضعیف و دچار ریزش خواهند کرد.
کمبود کدام ویتامین باعث ریزش ابرو میشود؟
دریافت مواد غذایی مانند کربوهیدرات، چربی، پروتئین، اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارد. بنابراین کمبود هر یک از آنها باعث بروز مشکلات مختلفی در افراد خواهد شد.
در پاسخ به این سوال که کمبود کدام ویتامین باعث ریزش ابرو میشود؟ میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- آهن
- روی
- بیوتین
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین B12
- ویتامینهای E و D
- اسیدهای چرب امگا ۳
سوالات متداول درباره علت ریزش ابرو زنان و مردان
در این مقاله علل مختلف ریزش ابرو را معرفی کردیم توضیح دادیم که چه بیماری باعث ریزش ابرو میشود. در ادامه نیز به سوالات پرتکرار کاربران در این زمینه پاسخ خواهیم داد:
علت خارش و ریزش ابرو چیست؟
ابتلا به بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس یکی از علتهای خارش و ریزش ابرو است که در این مطلب درباره آن صحبت کردیم.
کمبود کدام ویتامین باعث ریزش ابرو میشود؟
کمبود ویتامینهای A ،C ،B12 ،D و E و ... ممکن است موجب ریزش ابروها شود.
ارسال نقد و بررسی