درمان جوش زیر پوستی صورت شاید کمی سخت و زمانبر به نظر برسد؛ اما با انجام کارهای سادهای میتوانید از شر آنها خلاص شوید. به طور کلی بروز هر نوع جوش، ناخوشایند و آزاردهنده است اما جوشهای زیر پوستی بدتر از انواع دیگر هستند. چرا که ممکن است با درد و التهاب همراه باشند.
قطعاً نمیتوان یک شبه این جوشها را درمان کرد و این روال نیاز به صبوری دارد. در این مقاله میخواهیم درباره درمان جوش زیر پوستی پیشانی ، چانه و … روشهای مفیدی را برای شما عزیزان شرح دهیم؛ پیشنهاد میکنیم تا انتهای آن با ما همراه باشید.
علت جوش زیر پوستی چیست؟
جوشهای زیر پوستی از ترکیب چربی پوست با آلودگیها و باکتریها تشکیل میشوند و برخلاف انواع دیگر جوش، راهی به بیرون پوست ندارند. این زائدههای دردناک بیشتر به دلیل کیست یا ندول ایجاد میشوند و ممکن است به رنگ سفید یا قرمز باشند.
برخی از دلایل شایع بروز جوش زیر پوستی عبارتند از:
- استرس
- ژنتیک
- ماسک زدن
- آرایش مداوم
- تغییرات هورمونی
- مصرف پودر کلاژنساز
- تجمع باکتری، چربی و پوستهای مرده
- ابتلا به بیماریهای خاص یا مصرف برخی داروها
راههای درمان جوش زیر پوستی صورت
درمان جوش زیر پوستی صورت ، بسته به نوع و شدت آن از دو طریق ممکن است. روش اول درمانهای پزشکی تحت نظر متخصص پوست و روش دوم درمانهای خانگی میباشند. در موارد شدید توصیه میکنیم خود درمانی نکنید و حتماً به پزشک برای آغاز روند درمان مراجعه نمایید.
برخی از روشهای درمان جوش زیر پوستی بدون نیاز به نسخه پزشک عبارتند از:
از دستکاری، فشار دادن و ترکاندن جوشها بپرهیزید
جوشهای زیر پوستی در سطح پوست نیستند و فشار دادن آنها بسیار سخت و غیر ممکن است. در واقع این کار باعث تشدید التهاب جوش و افزایش حساسیت پوست میشود و در نهایت نیز ممکن است اسکار ناشی از آن روی پوستتان باقی بماند.
از کمپرس گرم استفاده کنید
کمپرس گرم، موجب تسکین درد ناشی از جوشهای زیرپوستی میشود. پس پیشنهاد میکنیم سه الی چهار بار در روز و هربار به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کمپرس گرم را روی پوستتان قرار دهید تا به تدریج عفونت خارج شود و روند ترمیم پوست آغاز گردد.
استفاده از بهترین شوینده برای جوش زیر پوستی
شستشوی پوست با استفاده از شوینده صورت مناسب، باعث از بین رفتن باکتریها و متعادل سازی چربی پوست شده و از این طریق به درمان جوش زیر پوستی کمک میکند. میتوان گفت بهترین شوینده برای جوش زیر پوستی محصولی است که حاوی سالیسیلک اسید باشد.
این ماده باعث حذف سلولهای مرده پوست، باز شدن منافذ و کاهش التهاب پوست میشود و با استفاده مرتب از محصولات حاوی آن، به تدریج جوشهای زیرپوستی بهبود مییابند.
از داروهای موضعی استفاده کنید
در میان محصولات بهداشتی، انواع ضد جوش صورت برای درمان جوش زیر پوستی چانه یا دیگر نواحی عملکرد موثری دارند. ترکیباتی که در این محصولات به کار رفتهاند، علل مختلف ایجاد آکنه را از بین میبرند و از این راه موجب درمان آن خواهند شد.
برخی از این ترکیبات به شرح زیر هستند:
- رتینوئید: این ماده تاثیر بسزایی در کاهش تولید چربی پوست و از بین بردن انسداد منافذ دارد و در درمان جوش سرسیاه صورت نیز مفید است.
- آلفا هیدروکسی اسید: AHA یا آلفاهیدروکسی که در برخی از محصولات لایه بردار به کار رفته است، موجب لایه برداری ملایم پوست و کمک به تسریع درمان جوشهای زیر پوستی میشود.
- گوگرد: گوگرد از رشد باکتریهای مولد جوش جلوگیری میکند و انسداد منافذ را نیز از بین میبرد. ماسک ضد آکنه لافارر حاوی گوگرد است و برای رفع آکنه یا جوش زیر پوستی بسیار موثر است.
روشهای درمان خانگی جوش زیر پوستی
علاوه بر راهکارهای فوق، شما میتوانید با استفاده از مواد گیاهی و طبیعی نیز به درمان این جوشها کمک کنید. برخی از راههای درمان خانگی جوش زیر پوستی عبارتند از:
درمان جوش زیر پوستی چانه با عسل طبیعی
عسل خواص ضد میکروبی طبیعی دارد و برای از بین بردن باکتریهای پوست موثر است. البته برای درمان جوش زیر پوستی چانه یا دیگر نواحی صورت، نیاز به عسل خام دارید و عسلهایی که در فروشگاهها هستند، برای این کار مناسب نمیباشند.
برای درمان جوشهای زیرپوستی مقداری عسل خام را با آب مخلوط کنید و از آن به عنوان پاک کننده پوست استفاده نمایید. یا مقدار کمی از عسل خام را روی پوستتان قرار دهید و اجازه دهید شب تا صبح باقی بماند.
درمان جوش زیر پوستی پیشانی با روغن درخت چای
روغن درخت چای یک جایگزین مناسب برای بسیاری از آنتی بیوتیکها است. شما میتوانید این روغن را با نسبت یک به یک با یک روغن پایه مانند روغن نارگیل، زیتون یا جوجوبا ترکیب کنید و روی جوشهای زیر پوستی بمالید. برای درمان جوش زیر پوستی پیشانی یا دیگر قسمتهای صورت، اجازه دهید این روغن شب تا صبح روی پوستتان باقی بماند.
درمان خانگی جوش زیر پوستی با یخ
یخ قادر است تورم، التهاب و قرمزی پوست را پس از خالی شدن جوشهای زیرپوستی کاهش دهد. توصیه میکنیم ابتدا با یک شوینده مناسب صورتتان را بشویید و به آرامی خشک کنید. سپس تکههای یخ را در یک حوله یا کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را برای ۵ دقیقه روی جوشهایتان بگذارید. این کار را ۳ الی ۴ بار در روز تکرار کنید.
نکاتی برای جلوگیری از ایجاد جوش زیر پوستی
برای اینکه از ایجاد جوشهای زیرپوستی جلوگیری کنید یا مانع از تبدیل شدن آنها به جوشهای بزرگ و ملتهب شوید، پیشنهاد میکنیم به نکات زیر توجه نمایید:
اجتناب از شستشوی بیش از حد صورت
فارغ از اینکه چربی پوستتان تا چه اندازه زیاد است، نباید بیش از روزی دو بار آن را بشویید. چرا که شستشوی بیش از حد پوست باعث تحریک جوشهای زیر پوستی، خشکی پوست و تولید چربی بیشتر خواهد شد.
از محصولات مناسب استفاده کنید
لوازم آرایشی یا حتی ضد آفتاب و محصولات بهداشتی نیز میتوانند باعث ایجاد جوش زیر پوستی شوند. بنابراین توصیه میکنیم هنگام خرید این محصولات دقت کنید که غیر کمدونزا، غیر آکنهزا و فاقد چربی باشند.
لایه برداری انجام ندهید
در صورتی که آکنه فعال دارید، نباید از انواع اسکراب صورت برای لایه برداری پوستتان استفاده کنید. چرا که این کار باعث پخش شدن باکتریها و بدتر شدن آکنه و جوش میشود.
سوالات متداول درباره درمان جوش زیر پوستی صورت
در این مقاله درباره علل ایجاد جوش زیر پوستی و روشهای درمان آن با شما عزیزان صحبت کردیم. به خاطر داشته باشید که اگر با استفاده از این روشها درمان نشدید یا به طور مرتب دچار این مشکل میشوید، حتما با یک متخصص پوست مشورت کنید. در این بخش نیز به برخی از سوالات متداول کاربران پاسخ میدهیم:
بهترین شوینده برای جوش زیر پوستی چیست؟
بهترین شوینده برای جوش زیر پوستی محصولی است که حاوی سالیسیلک اسید باشد. این ماده باعث حذف سلولهای مرده پوست، باز شدن منافذ و کاهش التهاب پوست میشود و با استفاده مرتب از محصولات حاوی آن، به تدریج جوشهای زیرپوستی بهبود مییابند.
برای درمان خانگی جوش زیر پوستی چه کنیم؟
استفاده از عسل خام، روغن درخت چای یا ماساژ صورت با یخ، از سادهترین روشهای درمان خانگی این مشکل هستند.
ارسال نقد و بررسی